Na Slovaškem otvoritev DP in EP za motocikliste

Motociklisti bodo na Slovaškem tekmovali na prvi dirki državnega prvenstva, mednarodnega prvenstva Alpe Adria in evropskega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu.


Po lanski uspešni, premierni sezoni evropskega prvenstva za kategorijo Supersport 300, bo letos na sporedu druga sezona, s še številčenjšo udeležbo. Slovenske barve bosta zastopala Bor Klemenc in Gašper Hudovernik. Klemenc je lani odpeljal celotno prvenstvo in je v skupnem seštevku ob koncu sezone osvojil visoko četrto mesto, četrti je bil tudi v seštevku prvenstva Alpe Adria. Hudovernik se je konkurentom priključil ob koncu sezone na prvenstvu Alpe Adria, kjer je v eni dirki celo zmagal. Oba bosta poleg dirke za EP in AA odpeljala še dirko državnega prvenstva.

Na dirkališču Slovakiaring bosta za točke prvenstva Alpe Adria bosta ter državnega prvenstva tekmovala tudi Marko Jerman in David Božič. Oba prizorišče dobro poznata. Posebno Jerman, ki je na Slovakiaringu tekmoval tudi že na dirki za svetovno prvenstvo, letos pa se bo po težavah z ekipo bolj posvetil prvenstvu Alpe Adria.

Prva dirka bo v soboto, druga v nedeljo popoldne.

Podrobnosti o dirki in rezultati, ki jih bo možno spremljati tudi v živo, so na povezavi Lutec Racing.

 

Ključne besede


CHDAlpe AdriaLutec Racing

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji