Motociklisti v Vrtojbi za točke državnega prvenstva

V Vrtojbi bo v nedeljo v organizaciji GAS Vrtejba druga dirka državnega prvenstva in rekreativnega tekmovanja za panoge minimoto, ohvale, skuter, supermoto in starodobniki.


V kategoriji minimoto open je po prvi dirki v vodstvu Jani Medoš, ki je po točkah izenačen z drugo uvrščenim aktualnim državnim prvakom Janom Poropatom. Medoš in Poropat sta tudi pred nedeljsko dirko glavna kandidata za zmago na dirki.

Pri otrocih, kjer je letos viden porast mladih tekmovalcev, bo v kategoriji Minimoto otroci 1 skupno vodstvo branil domačin Tian Krševan, v kategoriji Minimoto otroci 2 pa je na uvodni preizkušnji največ pokazal Etien Kantar Božič, prav tako predstavnik domačega društva.

Med skuteristi se v državnem prvenstvu obeta še ena izredno zanimiva dirka. V Krškem je slavil Martin Mihael, ki bo tudi v Vrtojbi tekmoval z željo po zmagi, njegov najbližji zasledovalec pa je klubski sotekmovalec Luka Koren.

Poleg državnega prvenstva bo potekala še dirka rekreativnega tekmovanja za panoge supermoto asfalt, skuter in starodobniki GP 50.

Treningi bodo potekali med 9. in 11.30. Kvalifikacije se bodo začele ob 12.24.

Prve vožnje bodo od 13. ure naprej, druge vožnje pa bodo potekale od 15. ure.

 

Ključne besede


supermotominimotoskuterohvale

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji