Matej Žagar zmagal v Žarnovici

Speedwayisti so se v soboto pomerili na treh kvalifikacijskih dirkah - četrta bo v ponedeljek v Abensbergu v Nemčiji - za nastop na dirkah svetovnega prvenstva v letu 2019.


Na dirkah so nastopili tudi trije slovenski speedwayisti, ki so zastopali barve AMZS. Iz vsake dirke se trije najboljši uvrstijo na finalno dirko, ki bo v Landshutu v Nemčiji, najboljši trije na tej dirki pa si zagotovijo nastop na dirkah svetovnega prvenstva v letu 2019.

Največ uspeha je imel Matej Žagar, ki je zmagal na dirki v Žarnovici na Slovaškem. Žagar si je zmago zagotovil v dodatni vožnji, ko je premagal Šveda Antonia Lindbacka, ki je v izločilnih vožnjah, tako kot Žagar, zbral 14 točk. Tretje mesto je osvojil Januš Kolodziej. Matic Ivačič je osvojil 11. mesto s 5 točkami. 

Rezultati Žarnovica

Na dirki v Lonigu v Italiji je slavil Danec Kenneth Bjerre, drugi je bil Francoz Bellego, tretji pa Nemec Wobert. Denis Štojs si ni privozil napredovanja, osvojil je dve točki, kar mu je prineslo 14. mesto.

Na dirki v Slangerupu na Danskem so se na prva tri mesta uvrstili Poljak Kasprzak, Avstralec Jack Holder, mlajši brat Chrisa Holderja in Danec Iversen.

Finalna dirka kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 bo 28. julija v Nemčiji.

Ključne besede


SpeedwayMatej ŽagarSpeedway GPspeedwaySGP

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji