Slovenija na prvem pokalu narodov v speedwayu

Letos se bo v speedwayu zgodil nov mejnik, prvič bo namreč organizirana dirka za pokal narodov oziroma ekipno svetovno prvenstvo.


Slovenijo bodo zastopali: Matej ŽAGAR, Matic IVAČIČ in kot rezervi voznik še Nick ŠKORJA. Najprej bosta na sporedu dve predtekmovanji. Prva skupina, v kateri bo tekmovala tudi slovenska reprezentanca, se bo 2. junija pomerila v Teterowu, v Nemčiji. Poleg Slovenije bodo v prvi skupini še reprezentance Nemčije, Danske, Rusije, Slovaške, ZDA in Latvije.

Druga skupina bo 5. junija tekmovala v Manchestru, v Veliki Britaniji. Pomerile se bodo reprezentance Velike Britanije, Švedske, Češke, Francije, Italije, Avstralije in Finske.

Najboljše reprezentance bodo v petek, 8. junija, v Wroclawu na Poljskem tekmovale na finalu ekipnega svetovnega prvenstva, kjer bomo dobili prve ekipne svetovne prvake v speedwayu. V finale bodo napredovale prve tri uvrščene reprezentance iz predtekmovanj, zraven pa bo tekmovala še reprezentanca Poljske, kot gostiteljica finalne dirke.

 

 

Ključne besede


SpeedwayMatej ŽagarspidvejspeedwaySoN

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji