Žagar na VN Češke po zmagi na dirki SP

Stadion Marketa v češki prestolnici sodi med največjo stalnico v koledarju Speedway Grand Prix serije. To soboto bo gostil drugo od letošnjih desetih preizkušenj za VN, skupno pa že rekordno, dvaindvajseto.


Naš predstavnik Matej Žagar v zadnjih dveh sezonah v Pragi ni blestel, pa čeprav oval odlično pozna, saj je bil nekaj časa celo član tega kluba v češki ligi. Lani in predlani je v Pragi obakrat dirko končal kot skromen štirinajsti. Glede na to, da je tam v sedmih nastopih tudi dvakrat stal na stopničkah, si po dobri predstavi na uvodni dirki v Varšavi, kjer je zbral devet točk, lahko tudi tokrat obeta dober rezultat. Najboljšega speedwayista pod okriljem AMZS bo na njegovem devetdesetem nastopu na dirkah serije SGP gotovo tudi tokrat bodrilo veliko število slovenskih navijačev. Privlačna Praga in vedno zelo dobra dirka so ob relativni bližini izvrsten magnet za lepo kuliso slovenskih zastav na tej legendarni dirki.

Žagar na dirko prihaja tudi ohrabren z zmago, ki jo je pred tem dosegel v polfinalni kvalifikacijski dirki svetovnega prvenstva v slovaški Žarnovici: »Letos sem se ponovno odločil, da bom dirkal v kvalifikacijah svetovnega prvenstva, te izredno močne dirke so najboljši trening in preizkus pripravljenosti mene in moje tehnike,« je svoje misli strnil Žagar in dodal: »Upam, da bodo tudi po tem uspehu moji motorji v Pragi bolj konstantni in bomo s svojo ekipo imeli srečno roko tako z najhitrejšim motorjem, kot s pravilnimi nastavitvami, kar nam je v Žarnovici zagotovo uspelo.« Žagar se je s tem uvrstil na zaključno kvalifikacijsko dirko, t.i. Grand Prix Challenge, ki bo 28.  julija v nemškem Landshutu. Če mu tam uspe preboj med prvo trojico, si bo lahko oddahnil, saj bi si že kar nekaj dirk pred koncem sezone zagotovil obstanek med elito tudi za sezono 2019.

Začetek sobotne dirke bo ob 19. uri.

Žagarjevi rezultati v Pragi doslej:

2017 – 14. mesto, 4 točke

2016 – 14. mesto, 5 točk

2015 – 7. mesto, 9 točk

2014 – 3. mesto, 16 točk

2013 – 6. mesto, 10 točk

2007 – 7. mesto

2006 – 2. mesto

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji