Gajser si v Franciji želi na stopničke

Francija bo deseta postaja za motokrosiste, ki tekmujejo v svetovnem prvenstvu MXGP. V Saint Jean d'Angelyu se bosta med najboljšimi motokrosisti pomerila tudi slovenska tekmovalca, predstavnika AMZS, Tim Gajser in Klemen Gerčar.


Francoska dirka bo zaključila prvo polovico svetovnega prvenstva, v kateri sta svojo absolutno premoč prikazala Nizozemec Jeffrey Herlings in Italijan Antonio Cairoli. V seštevku prvenstva še vedno premočno vodita, Herlings pa letos zaenkrat nima prave konkurence. Veseli dejstvo, da se jima je na zadnjih dveh dirkah po časih zelo približal Tim Gajser, ki je ujel pravo formo in je znova konkurenčen najboljšim. Tudi nedeljska dirka utegne biti za Gajserja ena boljših letos, saj bo dirka znova na trdi podlagi. »Lani sem dirko v Franciji izpustil, zato se veselim tega vikenda. Proga mi je všeč, gre za trdo podlago z veliko kamenja. V Veliki Britaniji so se mi stopničke izmuznile kljub temu, da sem bil hiter. Upam, da bom tokrat spet med najboljšo trojico, saj čutim, da gremo z ekipo v pravo smer,« je napovedal Gajser.

Po izpuščeni angleški dirki bo znova tekmoval Klemen Gerčar, ki je dirko minuli vikend izpustil zaradi lažje poškodbe zapestja. Na treningih se je zapestje dobro obneslo. »V torek in sredo sem opravil trening, zapestje je boljše. Cilj na dirki bo uvrstitev med najboljših dvajset, saj progo poznam že iz prejšnjih let, teren mi ustreza,« je povedal Gerčar.

Gajser je po devetih dirkah v seštevku svetovnega prvenstva še vedno na šestem mestu, z dobrimi predstavami na zadnjih dirkah je razliko do peto uvrščenega Francoza Paulina zmanjšal na deset točk.

Kvalifikacije bodo v soboto ob 17.10, dirka pa bo v nedeljo ob 14.15 in 17.10.

Milec, Pancar in Mausser na dirki evropskega prvenstva

Na dirki evropskega prvenstva bo v Franciji nastopila trojica Slovencev. Maks Mausser bo tekmoval na peti dirki v kategoriji EMX 125, kjer je po polovici prvenstva na petintridesetem mestu. Jan Pancar in Luka Milec pa bosta tekmovala na šesti dirki evropskega prvenstva EMX 250. Prva vožnja obeh kategorij bo v soboto popoldne, druga sledi v nedeljo.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji