Sporočilo strokovnega sveta za avto-moto šport - KARTING

Strokovni svet za avto-moto šport Avto-moto zveze Slovenije je na seji, dne 7. junija 2018, obravnaval stanje na področju kartinga in sprejel naslednje sporočilo za javnost:


 

1. Dirka za državno prvenstvo Slovenije in pokalno prvenstvo Sportstil v kartingu, razpisana v nedeljo, 17. junija 2018, bo na novem kartodromu v Slovenji vasi pri Ptuju izvedena, kot je predvideno, rezultati pa bodo šteli za skupni seštevek državnega in pokalnega prvenstva v sezoni 2018. Organizator dirke je AMD Ptuj. Posebni pravilnik je od 24. 5. objavljen na spletni strani AMZS Šport.

2. V skladu s pravili CIK-FIA lahko na dirki nastopijo tudi vozniki iz drugih držav. Dirka je vpisana v nacionalni koledar AMZS in v conski koledar CIK-FIA.

3. Avto-moto zveza Slovenije poudarja, da na področju športne oblasti v kartingu ni prišlo do nobenih sprememb, kar pomeni, da je Avto-moto zveza Slovenije nacionalna zveza na področju kartinga in ima na tej osnovi vse pristojnosti, pravice in obveznosti.

4. Uradna spletna stran za motošport in karting v Sloveniji je www.amzs.si/sport.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji