Žagar tretjič letos za točke SP

Danski Horsens bo na t.i. Casa areni v soboto gostil tretjo dirko letošnje Speedway Grand Prix serije.


Po daljšem premoru, zadnja dirka serije je bila v Pragi pred dobrim mesecem, se bo z najboljšimi vozniki sveta za točke svetovnega prvenstva tako v barvah AMZS boril tudi naš matador Matej Žagar.

V lanski sezoni je v dramatični dirki za VN Danske Žagar vozil zelo dobro in osvojil enajst točk, ob tem pa za las zgrešil veliki finale, preizkušnjo pa tako končal na petem mestu. Po dveh od devetih letošnjih dirk je Žagar trenutno na sedmem mestu v skupnem seštevku SP. 16 zbranih točk je sicer soliden rezultat, a do šestega mesta ga loči pet točk, do skupno tretjega pa že osem. Še večja gneča je v tem trenutku za njim, le točko slabša sta namreč nekdanja svetovna prvaka Američan Greg Hancock ter Avstralec Chris Holder. Njegov rojak, Jason Doyle, sicer branilec lanskega naslova, pa za ljubljencem slovenskega občinstva zaostaja za vsega dve točki.

»Gneča na lestvici me seveda ne čudi, saj smo med seboj vedno zelo izenačeni in tudi za naslov svetovnega prvaka pogosto odločajo le malenkosti,« trenuten položaj komentira Žagar, ki dodaja: »Verjamem, da mi lahko na tehnični progi, kot je ponavadi v Horsensu uspe dober rezultat, saj sem po dolgem premoru tudi jaz že lačen tako močnih dirk, upam, da mi bo pri tem pomagala tudi dobra forma iz zadnjih dveh kvalifikacijskih dirk svetovnega prvenstva.«

Na vrhu se le s točko razlike pred to dirko drenjata Šved Fredrik Lindgren in Britanec Tai Woffinden, tretje mesto pa zaseda Poljak Maciej Janowski, ki je glede na to, da je na tem ovalu že dvakrat zmagal, tudi glavni favorit pred sobotnim spektaklom.

Trenutno stanje v SP:

  1. Fredrik Lindgren (Šve) 32, 2. Tai Woffinden (VB) 31, 3. Maciej Janowski 24, 4. Patryk Dudek (oba Pol) 24, 5. Emil Sayfutdinov 23, 6. Artem Laguta (oba Rus) 21, 7. Matej Žagar (Slo) 16, 8. Chris Holder (Avs) 15, 9. Greg Hancock (ZDA) 15, 10. Jason Doyle (Avs) 14, 11. Bartosz Zmarzlik (Pol) 13, 12. Nicki Pedersen 10, 13. Niels Kristian Iversen (oba Dan) 9, 14. Przemyslaw Pawlicki 8, 15. Krzysztof Kasprzak (oba Pol) 7, 16. Vaclav Milik (Češ) 6, 17. Craig Cook (VB) 4, 18. Maksym Drabik 2, 19. Bartosz Smektala (oba Pol) 2.

Ključne besede


Matej Žagarspeedwaysgp

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji