Speedwayska elita prvič v Hallstaviku

Le en teden premora so po dirki za VN Danske imeli najboljši svetovni speedwayisti, ki z dirkanjem za naslov svetovnega prvaka ostajajo v Skandinaviji.


To soboto se bodo tako prvič v zgodovini SGP serije pomerili v švedskem Hallstaviku. Vsega 289 metrski oval v t.i. HZ Bygg areni bo preizkušnjo za VN Švedske gostil premierno.

Tam bo seveda tudi najboljši slovenski voznik Matej Žagar, ki kot vselej nastopa pod okriljem AMZS. Danski Horsens pred enim tednom je verjamemo že pozabil, saj je tam zbral vsega pet točk in zdrsnil na skupno dvanajsto mesto v seštevku svetovnega prvenstva. Pet točk zaostanka za najboljšo osmerico pa je nekaj, kar bi moral biti sposoben nadoknaditi in se tako čimprej vrniti na mesto, ki zagotavlja obstanek med elito tudi v naslednji sezoni. Zagotovo pa si Žagar, ki je tožil nad slabo formo in s tem katastrofalnimi štarti ter težavami s hitrostjo na motorjih, obeta še precej več od le obstanka med osmerico.

Optimizem vzbuja tudi Žagarjeva trenutna forma v poljski ligi, kjer je s svojim klubom Wlokniarz Czestochowa osvojil dve zaporedni zmagi. Minulo nedeljo je tako pomembno dirko proti klubu iz Leszna pričel z odpovedjo glavnega motorja, ko je presedlal na nadomestni motor, pa v štirih nastopih oddal nasprotnikom vsega točko in tako odločilno prevesil tehtnico v korist svojega kluba.

»Paradoks je v tem, da se je izkazalo, da je bil nadomestni motor boljši od tistega, za katerega sem mislil, da je najboljši. Kakorkoli, še sreča, da se je tako razpletlo in smo premagali vodilne na ligaški lestvici. Po dveh dobrih nastopih pa tudi sam lažje diham v klubu, ki še kako potrebuje moje dobre vožnje,« je po dirki povedal Žagar in tako napovedal boljše razpoloženje tudi v njegovem taboru.

»Načeloma se že vso sezono trudim, da bi našel pravi motor, žal motorji ne delujejo tako, kot so na koncu lanske sezone in tako ves čas delamo na tem, da bi našli pravi komplet. Uporabljamo motorje različnih pripravljalcev, kar pomeni precej stroškov, ampak kot kaže se le začenja kazati napredek. Zagotovo to ni nekaj, kar sem pričakoval pred sezono, sem pa srečen, da gre na bolje,« je sklenil Žagar.

Dirka bo v soboto, ob 19. uri.

 

Ključne besede


SpeedwayMatej Žagarspidvejsgp

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji