Jaka Peklaj enajsti na evropskem prvenstvu mladih motokrosistov

Na finalni dirki evropskega prvenstva v motokrosu v razredu do 65 kubikov v Loketu na Češkem je barve AMZS zelo uspešno zastopal Jaka Peklaj, član AMD Šentvid pri Stični. Osvojil je enajsto mesto, a po prvi vožnji mu je kazalo veliko bolje.


Na finalni dirki evropskega prvenstva je nastopilo 40 najboljših mladih motokrosistov, po deset iz vsakega od štirih conskih prvenstev. Odlični mladi slovenski motokrosist je že na treningu pokazal, da se bo boril za najvišja mesta, saj je dosegel tretji najboljši čas. Še boljši je bil v prvi vožnji, ko je osvojil drugo mesto. Zaostal je le za Nizozemcem Kruimanom. To mu je zagotavljalo odlično izhodišče za boj za naslov evropskega prvaka. Toda druga vožnja se ni izšla po Peklajevih željah in pričakovanjih: zapletel se je v prvem krogu in zaostal za večino tekmecev. Ko je skušal nadoknaditi zamujeno, je naredil novo napako in na koncu osvojil 37. mesto. Odlična uvrstitev v skupnem seštevku je tako splavala po vodi: z 22 točkami iz prve vožnje je osvojil enajsto mesto.

Naslov evropskega prvaka je pripadel Italijanu Rispoliju z 41 točkami, drugi je bil Danec Madsen, tretji pa Nizozemec Kruiman – oba sta zbrala po 40 točk. Peklaju v uteho ostaja spoznanje, da je povsem enakovreden najboljšim mladim evropskim motokrosistom, kar je dokazal tako s hitrostjo na treningu kot v prvi vožnji.

Ključne besede


motokors

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji