Slovenski speedway dvojec brez finala evropskega prvenstva parov

Na drugi polfinalni dirki evropskega prvenstva parov sta Slovenijo zastopala Matic Ivačič in Denis Štojs iz AMD Krško. V finale sta se uvrstili prvi dve ekipi, naš par pa je zasedel peto mesto.


Italijanski Lonigo je v soboto gostil drugo polfinalno dirko evropskega prvenstva parov. Ob odsotnosti Mateja Žagarja, ki je nastopil na dirki svetovnega prvenstva v speedwayu za VN Velike Britanije v Cardiffu, in Nicka Škorje, ki se je v nedeljo drugič pomeril z vrstniki v finalni seriji mladinskega svetovnega prvenstva, sta slovenske barve zastopala Matic Ivačič in Denis Štojs iz AMD Krško.

Nastopilo je šest parov, poleg Slovenije še Švedska, Češka, Velika Britanija, Romunija in Italija. V nekoliko spremenjenem tekmovalnem sistemu sta se v finale, ki bo 1. septembra v Brovstu na Danskem, uvrstila le prvo in drugouvrščena para, zato je imel slovenski par težko nalogo.

Glavni favoriti za napredovanje so bili Švedi in Čehi, načrte pa jim je premešala zelo razpoložena domača dvojica. O finalistih so tako odločale povsem zadnje vožnje dirke, kjer je kratko potegnila Češka, ob zmagovalcih Švedih pa se je v finale uvrstila še Italija.

Slovenska dvojica na progi, ki ni dopuščala napak, ni bila uspešna. Že začetek dirke je pokazal, da se bosta naša voznika težko kosala s favoriziranimi reprezentancami. Denis Štojs je imel kar nekaj težav in zbral le tri točke. Bolje se je odrezal Matic Ivačič, ki je dosegel devet točk.

Rezultati 

1. Švedska: 21
2. Italija: 20
3. Češka: 16
4. Velika Britanija: 14
5. Slovenija: 12
6. Romunija: 7

Ključne besede


Matic IvačičspeedwayDenis Štojs

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji