Jan Poropat bo branil naslov evropskega prvaka

Na dirkališču Franciacorta v Italiji bo konec tedna evropsko prvenstvo v minimotu. Lani je bilo prvenstvo za naše predstavnike izredno uspešno, saj je Jan Poropat osvojil naslov evropskega prvaka v kategoriji minimoto open, Jaka Gorjan, ki je letos kljub mladosti končal tekmovalno kariero, pa je postal podprvak v kategoriji Ohvale 110.


Letos bodo na prvenstvu tekmovali štirje Slovenci: Jan Poropat in Jani Medoš v kategoriji minimoto open, Etien Kantar Božič v kategoriji minimoto junior C in Enej Krševan v kategoriji Ohvale 160, med tem ko je moral Enej Logar zaradi nedavne poškodbe nastop na prvenstvu odpovedati.

Poropat bo v Franciacorti nastopil kot aktualni evropski prvak in bo tako branil lani osvojeni naslov, ne bo pa imel lahkega dela. Velikega konkurenta bo imel med drugim v slovenskem sotekmovalcu Janiju Medošu, ki letos v AMZS državnem prvenstvu po treh dirkah vodi, Poropat pa je v domačem prvenstvu trenutno na drugem mestu. Tudi Medošu evropske dirke niso neznanka. V sezonah 2013 in 2014 je na evropskem prvenstvu osvojil tretje mesto. Poropat pa je pred lanskoletnim uspehom evropska prvenstva končal večinoma na četrtem mestu. Naša predstavnika bosta imela na evropskem prvenstvu v konkurenci tudi številne italijanske motocikliste, ki bodo imeli na domačem prvenstvu podporo svojih navijačev in bodo zagotovo lačni uspeha na domačem terenu.

Enej Krševan bo na evropskem prvenstvu nastopil prvič, kljub temu pa mu je proga dobro poznana, saj je na njej opravil kar nekaj treninga. Etien Kantar Božič, v državnem prvenstvu trenutno vodilni tekmovalec v kategoriji minimoto otroci, bo na evropskem prvenstvu nastopil že četrtič, na prizorišču letošnjega prvenstva pa je prav tako v preteklosti že tekmoval in treniral.

Tekmovalce že v petek čakajo prosti treningi in kvalifikacije. V soboto bosta na sporedu prva in druga vožnja, v nedeljo pa sledijo še finalne vožnje, po katerih bodo znani letošnji evropski prvaki.

 

Ključne besede


minimotoohvaleJan Poropat

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji