Speedwayski finale v Lendavi

Na Stadionu Petišovci bo v soboto finalna, tretja dirka za državno prvenstvo v speedwayu za posameznike. Z dogodkom bo organizator, Speedway Team Lendava, počastil 40-letnico speedwaya v Lendavi. Poleg finala državnega prvenstva bo tudi mednarodna pozivna dirka, zato bodo lahko ljubitelji metanolskih hlapov v soboto, od 18.30 naprej, uživali v vožnjah tekmovalcev iz kar osmih držav.


To soboto bo Rekreacijski park Petišovci pri Lendavi gostil tretjo, finalno dirko letošnjega državnega prvenstva posameznikov v speedwayu. Obvezni trening bodo tekmovalci, ki bodo prišli iz kar osmih držav, opravili med 15. in 16. uro, uradni začetek tekmovanja pa bo ob 18.30. Na njej bo kot glavni favorit seveda nastopil naš najboljši speedwayist Matej Žagar, ki je po dveh letošnjih zmagah ponovno, še sedemnajstič zapored, nesporni kandidat za nov naslov državnega prvaka.

Dirka bo minila tudi v znamenju 40-letnice speedwaya v Lendavi. Tako se bodo ponovno predstavili tudi člani domačega motorističnega kluba Moto klub Lindau, organizatorji iz Speedway Team Lendava pa napovedujejo prihod brigadirjev, ki so takrat še v rajnki Jugoslaviji s svojim delom odločilno prispevali k izgradnji stadiona in speedwayskega ovala v tem delu Slovenije.

Na dirki se bo v močni konkurenci predstavilo pet slovenskih voznikov. Ob Ljubljančanu Žagarju še njegov klubski kolega Nick Škorja, ki se letos v mednarodni konkurenci kali z nastopi v finalnih dirkah mladinskega svetovnega prvenstva, ter Krčani Matic Ivačič, Denis Štojs in Jernej Hriberšek. Veselimo pa se lahko tudi večnega dvoboja dolgoletnih rivalov, saj v Lendavo prihaja tudi Hrvat Jurica Pavlic.

Na dirki žal ne bo mladega Ljubljančana Jana Pintarja, ki se je med sezono poškodoval, a na veselje svojih privržencev že tako dobro okreval, da bo, kot vse kaže, lahko ponovno nastopal v naslednji sezoni.

Ključne besede


Matej Žagarspeedwaydržavno prvenstvo v speedwayu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji