Žagar na Švedsko po prepomembne točke

Šesta dirka sezone to soboto v švedski Malilli prinaša za našega predstavnika Mateja Žagarja novo priložnost, da se prebije bližje osmerici najboljših. Ta bo po koncu letošnje Speedway Grand Prix serije zagotavljala nastop med najboljšimi tudi v letu 2019. Slovenski predstavnik, ki nastopa pod okriljem AMZS, trenutno v skupnem seštevku zaseda enajsto mesto, do osmega pa ga loči kar velikih dvanajst točk.


Oval na t.i. G&B areni, kjer se bo odvila dirka za VN Skandinavije, Žagarju v preteklosti ni bil posebej naklonjen, lani je tako tukaj zbral zgolj tri točke. Spomnimo se celo dirke, ko se je pred štirimi leti ena od voženj med njim in razvpitim Dancem Nickijem Pedersnom, sicer ne po Žagarjevi krivdi, končala celo s petjem pesti.

»Cardiff mi sicer ni prinesel takšnega točkovnega uspeha, kot bi si želel, saj sem imel težave z nastavitvijo pravzaprav hitrega motorja. Ko nam je z ekipo to končno uspelo, pa smo lahko slavili le zmago v zadnji vožnji rednega dela, kar pa je bilo za napredovanje v polfinalne vožnje žal prepozno,« je svoj nastop na zadnji dirki za VN opisal Žagar in dodal: »Upam, da smo se s tem kaj naučili za dirko na Švedskem, kjer bi res že bil čas, da se ponovno povzpnem tja, kamor si želim in verjamem, da tudi zmorem.«

Za Žagarja, ki je med tem osvojil že svoj sedemnajsti zaporedni naslov državnega prvaka Slovenije, bo to tudi še bolj važno, glede na to, da se mu v serijo za leto 2019 po padcu in poškodbi kolena ter kolka ni uspelo uvrstiti pred dvema tednoma na t.i. dirki za GP Challenge. Kot najboljši trije iz te dirke bodo ponovno imeli status prvokategornikov Poljak Janusz Kolodziej, Danec Niels Kristian Iversen ter Šved Antonio Lindbaeck. Torej sami stari znanci, ki so že nastopali kot stalni člani elitne petnajsterice.

Dirka se bo začela ob 19. uri.

 

Ključne besede


SpeedwayMatej ŽagarspidvejSGP

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji