Alpe Adria in DP na Vranskem

Na Vranskem se v nedeljo obeta pestro dogajanje. Motociklisti, ki tekmujejo v panogi cestno hitrostni motociklizem s starodobnimi motociklisti, se bodo pomerili na mednarodni dirki za prvenstvo Alpe Adria.


Poleg prvenstva Alpe Adria pa bo na Vranskem potekala še četrta dirka državnega prvenstva in rekreativnega tekmovanja v panogah minimoto otroci, minimoto open, Ohvale, skuter, supermoto asfalt in oldtimer GP 50. Tekmovanje, ki ga organizira AMD Lukovica, bo štelo za Veliko nagrado Občine Lukovica.

V kategoriji minimoto open se znova obeta dvoboj med vodilnim motociklistom Janijem Medošem in aktualnim državnim prvakom Janom Poropatom. V kategoriji minimoto otroci 1 bo Tian Krševan branil visoko vodstvo, ki si ga je privozil z odličnimi predstavami na prvih treh dirkah državnega prvenstva. V kategoriji minimoto otroci 2 je po treh dirkah vodilni Etien Kantar Božič.

Med skuteristi v državnem prvenstvu vodi Nejc Kogovšek, dirke s skuterji pa so letos še posebej zanimive. Med rekreativci v kategoriji skuterjev vodi Matija Fantinič, med starodobniki je do zdaj največ točk zbral Silvano Mladovan, v kategoriji supermoto asfalt, kjer se konkurenca iz dirke v dirko veča, pa vodi Nejc Kržič.

TRENUTNI VRSTNI RED

V mednarodnem prvenstvu Alpe Adria bodo tekmovali motociklisti kategorij Oldtimer in Classic. Na dirki bodo sodelovali tekmovalci iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Slovaške in ostalih bližnjih držav.

Tekmovanje bo potekalo od 13. ure naprej. Vstopnina bo 5 € za odrasle, 3 € za člane AMD/AMZS, otroci imajo prost vstop.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji