Motošportni zaključek počitnic

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se je danes odvijal motošportni dan za otroke.


Na že drugem letošnjem motošportnem dnevu za otroke od 5. do 8. leta so se najmlajši pobliže spoznali s štirimi panogami avto-moto športa: motokrosom, minimotom, trialom in kartingom.  

Na začetku so inštruktorji in trenerji otrokom predstavili pomen zaščitne opreme in motorje oziroma gokarte, ki so jih najmlajši motošportni navdušenci, ko se razdelili v skupine, tudi preizkusili v praksi. Vsak se je seveda zapeljal z vsemi tremi motorčki in tudi z mini formulo, pri čemer pa ni manjkalo navdušenja in smeha. 

Motošportni dan, ki ga AMZS izvaja ob podpori podjetja Akrapovič d.d., kaže, da je zanimanje za motošport v Sloveniji vse večje. »Da lahko program kakovostno izvedemo, lahko omogočimo udeležbo 30 otrokom. Veseli smo, da sta bila tako junijski kot tokratni termin zapolnjena v nekaj dneh, saj je to dokaz, da so tudi panoge avto-moto športa pri otrocih vse bolj priljubljene. Če bomo otroke zgodaj navdušili za ta šport, bomo lahko morda čez leta ravno za katerega med njimi, ki je svoje prve izkušnje na motorju oziroma v gokartu pridobil pri nas, navijali na največjih tekmovanjih,« je po zadovoljstva polnem dnevu povedal vodja programa AMZS motošportni dan za otroke Erik Logar. Ob tem pa dodal:

Morda še bolj pomembno pa je, da otroke na ta način privabimo k aktivnostim, za katere ne potrebujejo pametnih mobilnih naprav, jim omogočimo pridobivanje izkušenj in veščin ter razvoj motoričnih sposobnosti, kar je, četudi se ne bodo tekmovalno ukvarjali s tem športom, zelo dobra popotnica za življenje.

  

Ključne besede


motošportni danakrapovič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji