Ivačič edini slovenski adut v Krškem

Dirka svetovnega prvenstva v speedwayu za VN Slovenije to soboto v Krškem bo žal minila brez našega najboljšega voznika - Matej Žagar se je na dirki poljske profesionalne lige minuli teden nesrečno poškodoval in zaradi močnega pretresa možganov ne bo mogel nastopiti.


V soboto bomo v Krškem priča osmi dirki letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayu, ki bo štela za Veliko nagrado Slovenije. Že vrsto let največji moto spektakel na naših tleh pa bo tokrat žal potekal brez najboljšega slovenskega spedwayista. Matej Žagar, ki kot ostali naši fantje tekmuje z licenco AMZS, se je na dirki poljske profesionalne lige prav minuli teden nesrečno poškodoval in zaradi močnega pretresa možganov ne bo mogel nastopiti na ključni dirki svetovnega prvenstva.

Žal mi je, ampak zaradi težav z očmi in migrenskih glavobolov, ki so ob padcih s pretresom možganov že stalnica pri meni, sem moral sprejeti verjetno eno najtežjih odločitev v svoji karieri in po posvetu z zdravnikom, ki mi je predpisal strogo mirovanje ter počitek v temi, odpovedati svoj nastop na domači dirki pred svojimi navijači,

je na kratko svoje počutje opisal Žagar ter dodal: »Morda bi lahko šel na motor že en teden po padcu, a verjemite mi, da ne smem tvegati, saj si želim dirkati še deset let in ne samo naslednjih sedem dni. Seveda bom stiskal pesti za Matica, pa tudi za to, da se bom lahko že čez dva tedna ponovno vrnil med najboljše«.

Slovenske in AMZS barve bo torej zastopal Matic Ivačič, član domačega AMD Krško, ki je za dirko dobil posebno povabilo organizatorja:

Na svoj prvi nastop med elito s številko 16 sem se pripravil z novim motorjem, pa tudi kar nekaj nasveti prav od Mateja Žagarja, s katerim letos zelo dobro sodelujem, zato upam, da bom v Krškem uspel opozoriti nase in največjim asom odščipniti tudi kaj točk,

je pred dirko strnil svoj pogled Matic Ivačič, ki je letos uspešno nastopal tudi v drugi poljski ligi: »Nabiram si prepotrebne izkušnje ter se merim z vozniki, ki mi pomagajo, da sem boljši in bolj zrel dirkač.«

Ob Ivačiču, ki bo kot slovenski podprvak slast posebnega povabila okusil prvič, pa bosta na svojo priložnost kot stezni rezervi čakala tudi Nick Škorja (AMTK Ljubljana) in Denis Štojs (AMD Krško).

V petek žreb številk, začetek dirke v soboto ob 19. uri

Vse skupaj se bo v Krškem pričelo že jutri, v petek, ko bo najprej ob 16. uri na vrsti uradni žreb, uro kasneje pa tudi uradni trening, na katerem bodo oval na stadionu Matije Gubca preizkusili vsi najboljši, žal prav z izjemo Žagarja.

Boj za točke na trinajsti VN Slovenije po vrsti se bo v soboto pričel ob 19. uri, zanimivo dogajanje z glasbenimi izvajalci in drugimi atrakcijami pa organizatorji iz AMD Krško obljubljajo že od 15. ure naprej.

Speedwayski spektakel bo tako zagotovo, kljub odsotnosti Žagarja, ponovno postregel z vrhunskimi boji najboljših voznikov, še toliko bolj, ker se prvenstvo že bliža svojemu zaključku. Ob pravi podpori slovenskih navijačev pa bo tudi Ivačič poskrbel, da bodo slovenske zastave plapolale tako, kot se spodobi.

Dirka se bo začela ob 19. uri.

Nakup vstopnic je možen na prodajnih mestih Eventima, tudi prek spleta.

 

Ključne besede


SpeedwayMatej ŽagarKrškoMatic IvačičSGP

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji