V Krškem predzadnja dirkaška nedelja

Na dirkališču Raceland v Krškem bo v nedeljo predzadnja dirka državnega prvenstva in rekreativnega tekmovanja v panogah minimoto, Ohvale, skuter, supermoto in starodobni motociklizem.


V nekaterih kategorijah so lahko že po nedeljski dirki znani letošnji državni prvaki. V kategoriji minimoto open se naslov nasmiha Janiju Medošu, ki ima 49 točk prednosti pred lanskim državnim prvakom Janom Poropatom. Medoš tako potrebuje le točko več od Poropata in že dirko pred zaključkom državnega prvenstva bo osvojil naslov letošnjega prvaka.

Prav tako ima naslov praktično že v svojih rokah vodilni Tian Krševan v kategoriji minimoto otroci 1, saj njegovo vodstvo pred drugo uvrščenim Matijo Kodarinom znaša 64 točk. V kategoriji minimoto otroci 2 najbolje kaže Etienu Kantar Božiču, saj je letos zmagal na vseh štirih dirkah prvenstva.

V najštevilčnejši kategoriji skuter se letos odvijajo zelo zanimive dirke, zato bo prav gotovo zanimiva tudi nedeljska, kjer bo vodstvo v prvenstvu branil Nejc Kogovšek, ki pa mu je na zadnji dirki zmago speljal Nejc Šipek. Na dirki bodo nastopili tudi številni hrvaški tekmovalci.

V rekreativnih kategorijah med skuteristi vodi Matija Fantinič, pri starodobnikih je največ točk zbral Robert Mladovan, v kategoriji supermota pa Edy Rupelli. 

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji