Mladi motokrosisti peti v Evropi

Slovenska mladinska motokros reprezentanca je na ekipnem evropskem prvenstvu na Poljskem osvojila visoko peto mesto.


V Gdansku na Poljskem je bila minuli vikend dirka za evropski pokal narodov v motokrosu. Slovensko izbrano vrsto so zastopali: Jaka Osek in Gal Hauptman (oba EMX 85), Maks Mausser (EMX 125) in Jan Pancar (EMX 250).

V kvalifikacijah je slovenska četverica dosegla polovičen uspeh. Jan Pancar je bil odličen drugi, Maks Mausser dvanajsti. V kvalifikacijah kategorije EMX 85 je Gal Hauptman po tehničnih težavah osvojil enaindvajseto mesto, Jaka Osek pa si je poškodoval nogo in je odstopil. Njegov nastop na dirki je bil negotov, a je Osek zbral dovolj moči, da je lahko v nedeljo pomagal reprezentanci.

Hauptman je bil v nedeljo v prvi vožnji petnajsti, v drugi osmi. Mausser je prvo, združeno vožnjo kategorij EMX 125 in EMX 250 končal enajstem, drugo na desetem mestu. Najuspešnejši član reprezentance je bil tokrat Pancar, ki je prvo vožnjo končal na četrtem, drugo pa na tretjem mestu.

Slovenska reprezentanca je osvojila končno peto mesto in je s tem izboljšala lansko uvrstitev. Naslov evropskih prvakov so osvojili Italijani, drugi so bili lanskoletni prvaki Francozi, tretji pa Norvežani.

REZULTATI

Foto: mxgp.com

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji