Matej Žagar se vrača na oval lanskega preobrata

To soboto se bodo najboljši svetovni vozniki speedwaya merili v nemškem Teterowu. Dirka za VN Nemčije bo predzadnja preizkušnja letošnje sezone, kar pomeni, da bo zato še posebej pomembna tudi za našega predstavnika.


Matej Žagar je zaradi močnega pretresa možganov, utrpel ga je ob padcu na dirki poljske profesionalne lige, prvič v karieri izpustil domačo dirko za VN Slovenije, ki je bila pred dvema tednoma in se bo zato moral še prav posebej potruditi. Trenutno najboljši slovenski speedwayist, ki nastopa v barvah AMZS, na lestvici svetovnega prvenstva zaseda deseto mesto. Z enainšestdesetimi točkami za najboljšo osmerico, ki se po koncu sezone neposredno uvrsti tudi v boj za naslov svetovnega prvaka v letu 2019, trenutno zaostaja za ne tako majhnih devet točk.

Lani je Teterow za Žagarja pomenil pravi preboj. Na razmočeni progi je dobesedno eksplodiral in po ponesrečeni sezoni z zmago dokazal, da se ga še dolgo ne sme odpisati. Ko je na naslednji dirki za VN Švedske to ponovil še enkrat, je bila zanj minula sezona rešena.

Površen pogled na vremensko napoved v tistem delu Nemčije za petek in soboto ponovno napoveduje nekaj deževja in lahko le upamo, da bo to še en jeziček na tehtnici v prid Žagarja. Po premoru zaradi poškodbe je član AMTK Ljubljana v nedeljo že nastopal tudi na Poljskem in se na gostovanju v Wroclawu tudi povsem solidno odrezal. »Občutek na motorju je nazaj, nekaj več treningov in upam, da mi bo uspelo ujeti priključek in tudi obstanek med najboljšimi, seveda pa bi bilo to še najlepše s ponovitvijo lanske zmage,« je pred nastopom povedal Žagar.

Dirka se bo začela ob 19. uri.

SP po osmi od desetih dirk

1. Woffinden 108 točk, 2. Zmarzlik 99, 3. Janowski, 4. Lindgren oba 89, 5. Dudek 84, 6. Hancock 81, 7. Laguta 73, 8. Doyle, 9. Sayfutdinov oba 70, 10. Žagar 61, 11. Pedersen 59, 12. Holder 53,...

Ključne besede


Matej ŽagarSpeedway GPspeedwaySGP

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji