Dobili smo nove državne prvake v kartingu

V nedeljo se je v Slovenji vasi zaključilo letošnje državno prvenstvo v kartingu.


Po šestih dirkah smo tako dobili imena letošnjih državnih prvakov, med katerimi pa so imeli nekateri kar nekaj dela s konkurenti, ki so si za konec sezone želeli zmagati. V kategoriji Rotax Micro Max je moral novopečeni državni prvak Aleksandar Bogunovič (AMD Ptuj) priznati premoč klubskemu sotekmovalcu Niku Ščulacu.

Tudi v kategoriji Rotax Mini Max državni prvak, Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina), naslova ni kronal z zmago, saj je bil na finalni dirki s točko prednosti uspešnejši Mai Sadar (AMD Šlander), ki pa je osvojil naslov državnega podprvaka. V kategoriji Rotax Max Junior je zmagal Nik Štefančič (AMD Šlander), ki je postal državni prvak.

 

 

Katja Pivk (AMD Šlander), je slavila v kategoriji Rotax Max, kjer je drugo leto zapored osvojila naslov državne podprvakinje, naslova državnega prvaka pa se je znova veselil Anže Dovjak (AMD Šlander), ki je bil na dirki tretji. Drugo mesto je zasedel Mark Mramor.

Zanimivi obračuni so se odvijali tudi v kategoriji Rotax DD2, kjer je na koncu skupno zmago osvojil Klemen Jug (AMD Šlander), pred Primožem Mateličem (AMD Hajdina) in Sebastjanom Bergantom (AKK Sportstil).

 

V kategoriji KZ2 je svojo prvo zmago v državnem prvenstvu osvojil Jan Ternjak (Klub F1 Mini Racing Team), ki je bil hitrejši od Andraža Stritarja in Gašperja Srebrnjaka (AMD Moste). Državni prvak je v kategoriji KZ2 postal Karim Greblo (AMD Ptuj), ki na finalni dirki ni tekmoval.

Med društvi je naslov državnega prvaka ponovno pripadel Avto-moto društvu Šlander iz Celja, saj so njihovi tekmovalci tudi letos zbrali največ točk. 

In še zanimivost: na dirki je bil dosežen nov najhitrejši čas proge s tekmovalnimi karti. Nov rekorder na 1005 metrov dolgi pisti AMZS Centra kartinga in moto športa je Hrvat Jan Pokos, njegov čas pa 42,407 (prej je bil rekorder Vid Pšajd s časom 42,743).

DRŽAVNI PRVAKI V KARTINGU 2018

Rotax Micro Max – ALEKSANDAR BOGUNOVIČ (AMD Ptuj)

Rotax Mini Max – DIMITRIJ MLAKAR (AMD Hajdina)

Rotax Max Junior – NIK ŠTEFANČIČ (AMD Šlander)

Rotax Max – ANŽE DOVJAK (AMD Šlander)

Rotax DD2 – PRIMOŽ MATELIČ (AMD Hajdina)

KZ2 – KARIM GREBLO (AMD Ptuj)

REZULTATI DP 2018

Foto: AMZS

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji