Matej Žagar tudi naslednjo sezono v SGP!

Le dan po finalni dirki svetovnega prvenstva v speedwayu, je promotor BSI objavil imena voznikov, ki bodo naslednjo sezono stalni člani prvenstva na povabilo promotorja.


Najuspešnejši slovenski speedwayist Matej Žagar je v letošnjem prvenstvu osvojil končno deseto mesto, vstopnico za neposredno uvrstitev v Speedway Grand Prix za prihodnjo sezono pa si zagotovi prvih osem tekmovalcev. Zato je bilo Žagarjevo upanje povabilo promotorja, ki ga dobijo štirje izbrani speedwayisti.

Letos promotor tekmovalcev ni pustil dolgo čakati in je že dan po finalni dirki objavil imena izbrane četverice, med katero je tudi Matej Žagar. Poleg Žagarja in najboljše osmerice letošnje sezone imajo mesta v stalni petnajsterici svetovnega prvenstva zagotovljena še Patryk Dudek, Martin Vaculik in Leon Madsen.

Žagarjeva prisotnost v svetovnem prvenstvu je še posebej razveselila slovenske navijače in organizatorja dirke za VN Slovenije AMD Krško, ki naj bi tudi v sezoni 2019 gostilo najboljše speedwayiste na svetu. 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji