Kastelic in Mihič z odliko iz Adrie

Italijanska Adria je gostila sklepno dirko svetovne serije WSK Final Cup. Na dirki so nastopili štirje Slovenci, za odmeven rezultat pa sta poskrbela Mark Kastelic in Martin Mihič.


Minuli konec tedna se je svetovna karting karavana zbrala na zaključnem dejanju letošnje sezone, sklepno dirko svetovne serije WSK je gostila Adria. Verjetno je tudi bližina slovitega italijanskega dirkališča pripomogla k rekordni slovenski udeležbi. Na štartu so se namreč pojavili kar štirje Slovenci.

V kategoriji Mini 60, kjer nastopajo najmlajši vozniki v starostni skupini 8-12 let, so nastopili Mark Kastelic (Formula K / TM / Vega), Aleksandar Bogunovič (Praga / TM / Vega) in Matic Preša (Formula K / TM / Vega). V konkurenci petinosemdesetih voznikov, se je najbolje odrezal Kastelic, ki je že v kvalifikacijah in izločilih vožnjah nakazal dobro formo in se kot edini slovenski predstavnik uvrstil v finalno vožnjo. Na koncu je osvojil odlično 17. mesto, kar je edina letošnja slovenska uvrstitev med dobitnike točk na najvišjem tekmovalnem nivoju. Nedvomno lep obet za prihodnjo sezono, ko bo nastopil na večini dirk serije WSK. Nekoliko manj uspešna sta bila Bogunovič in Preša, ki sta obstala v predtekmovanju. Zmage se je veselil švedski voznik Joel Bergstrom (Parolin / TM / Vega), naslov prvaka serije WSK Final Cup pa si je v skupnem seštevku treh dirk privozil Alex Powell (Energy / TM / Vega) iz Jamajke. Kastelic se je z uvrstitvijo med dobitnike točk zavihtel na skupno 35. mesto v skupnem seštevku.

Martin Mihič (TB Kart / TM / Bridgestone) je v kategoriji KZ2 že na prejšnji dirki v Castellettu dokazal, da mu dirkanje na razmočenem asfaltu zelo ustreza, zato se je pred dirko v Adrii veselil zanj ugodne vremenske napovedi. Sklepne dirke v najmočnejšem tekmovalnem razredu se je udeležilo osemnajst voznikov, Mihič pa svojega nastopa na dirki tokrat ni začel najbolje. Za začetek se je zapletlo v kvalifikacijah, kjer se je uvrstil na skromno 15. mesto, svojo uvrstitev pa je iz vožnje v vožnjo izboljševal. V prvi kvalifikacijski dirki je bil 10., v drugi 9., v tretji pa je prilezel do 6. mesta, kar mu je ponudilo lepo štartno izhodišče za polfinalno vožnjo. V razburljivi polfinalni dirki je mladi Ljubljančan uspel obraniti 6. mesto, lep obet pred štartom finala.

Po zelo dobrem začetku, ko se je v uvodnem krogu finalne dirke prebil že na četrto mesto, sta se v borbi za pozicijo zapletla s tekmecem. Žal je krajši konec potegnil Mihič, ki je padel na začelje, do konca dirke pa se je z borbeno vožnjo vseeno uspel prebiti do končnega 11. mesta. Tudi tokrat je zmagal Adrien Renaudin ( Sodi / TM / Bridgestone), Francoz je osvojil tudi naslov prvaka v kategoriji KZ2. Mihič je v skupnem seštevku zasedel visoko 11. mesto med 37 uvrščenimi tekmovalci.

Ključne besede


karting

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji