Slovenski kartisti na velikem finalu Rotax prvenstva

Na velikem finalu kartistov z Rotaxovimi karti trije slovenski predstavniki, ki tekmujejo z licencami AMZS: Primož Matelič, Xen de Ruwe in Anže Dovjak.


Na tekmovanju, kjer se zberejo najboljši vozniki iz držav in tekmujejo po pravilih, ki jih je potrdila mednarodna komisija za karting CIK pri mednarodni avtomobilistični zvezi FIA, so v brazilskem mestu Konde z licenco AMZS nastopili trije kartisti: v razredu Rotax DD2 nastopila Primož Matelič (AMD Hajdina) in Xen De Ruwe (AKK Sportstil), v razredu Rotax Senior pa je barve Slovenije zastopal Anže Dovjak (AMD Šlander Celje).

Po odličnih vožnjah v kvalifikacijah in izločilnih bojih v nadaljevanju sta se najbolje odrezala Dovjak in De Ruwe, ki sta si privozila veliki finale. Xen De Ruwe, ki je bil po vseh treh izločilnih vožnjah prvi, s čimer si je privozil »pole position«, je tako štartal z najboljšega prvega mesta. Žal so se njegove sanje o najboljšem vozniku na svetu končale v tretjem krogu, ko je vanj trčil italijanski voznik Claudio Pagliarani. Poškodbe na dirkalniku so bile prehude, zato se je bil Xen primoran sprijazniti z odstopom sedem krogov pred koncem dirke. Nič bolje je ni odnesel Dovjak, ko je po dobrem startu vanj trčil sotekmovalec in mu poškodoval volanski mehanizem, zato je prav tako moral končati finalni nastop. Mateliču žal ni uspel preboj v finalno vožnjo.

Ne glede na smolo, so naši vozniki pokazali, da spadajo v sam vrh svetovnega kartinga v kategorijah Rotax in se že veselijo naslednje, 20. sezone velikega tekmovanja z zaključkom v italijanskem mestu Sarnu.

Ključne besede


AMZSPrimož MateličXen De RuweRotax SeniorAMD HajdinaAMD Šlander Celje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji