Najboljšim kartistom priznanja podelil Jean Todt

Na slovesni podelitvi priznanj najboljšim avtomobilistom in kartistom v FIA Srednjeevropski coni številna priznanja tudi za kartiste, ki tekmujejo z licenco AMZS.


V Ljubljani je bila minuli petek slovesna podelitev priznanj najboljšim avtomobilistom in kartistom v FIA Srednjeevropski coni, na kateri so bili prisotni tudi predsednik mednarodne avtomobilistične zveze FIA Jean Todt, evropska komisarka za promet Violeta Bulc in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec

Slovenski kartisti, ki zastopajo barve AMZS kot nacionalne športne zveze za karting, so v letošnjem letu v tekmovanju FIA Srednjeevropske cone, v katerem nastopajo vozniki iz 15 držav (Poljske, Češke, Slovaške, Avstrije, Italije, Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Kosova, Albanije in Malte), dosegli izjemne uspehe. Kar trije: Primož Matelič (AMD Hajdina), Mark Mramor (AMD Šlander Celje) in Mai Sadar (AMD Šlander Celje) so zmagali v svojih kategorijah in tako na podelitvi v ljubljanskem hotelu Mons stopili na najvišjo stopnico zmagovalnega odra. Karim Greblo (AMD Ptuj), Sebastjan Bergant (AKK Sportstil) in Anže Dovjak (AMD Šlander Celje) so osvojili drugo mesto, Andraž Stritar (AMD Moste), Primož Matelič (AMD Hajdina), Nik Štefančič (AMD Šlander Celje) in Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina) pa so v svojih kategorijah osvojili tretje mesto. Posebno priznanje za najboljšo kartistko je prejela Katja Pivk (AMD Šlander Celje). 

V letu 2019 bosta dve tekmovanji v kartingu za Srednjeevropsko cono na novem kartodromu AMZS v Slovenji vasi.

 

 

Ključne besede


FIAJean TodtkartingAnže DovjakKatja PivkPrimož MateličCEZMark MramorMai SadarKarim GrebloSebastjan BergantAndraž StritarNik ŠtefančičDimitrij Mlakar

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji