Suverena zmaga Žagarja v Krškem

Najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar je z zmago na prvi dirki letošnjega državnega prvenstva minulo soboto v Krškem upravičil pričakovanja, da je najresnejši kandidat za naslov državnega prvaka.


AMD Krško je na Stadionu Matije Gubca v Krškem minulo soboto organiziralo prvo od treh dirk za državno prvenstvo v speedwayu. Nastopili so vsi najboljši slovenski vozniki v tej atraktivni motošportni panogi, vključno s serijskim državnim prvakom Matejem Žagarjem (AMTK Ljubljana), ki lovi že svoj 18. naslov. Za dodaten tekmovalni naboj so poskrbeli speedwayisti iz Češke, Poljske, Slovaške in Italije.

Številni gledalci so lahko uživali v napetih vožnjah. Ob dobrih dirkah so videli tudi nekaj padcev, manjkalo pa ni niti presenečenj. V rednem delu sta se že v drugi vožnji spopadla glavna aduta za uvrstitev na zmagovalni oder, Nick Škorja (AMTK Ljubljana) in domačin Matic Ivačič. Z dramo na izhodu iz drugega zavoja, ko je po trku obeh na tleh pristal Ivačič, je diskvalifikacija Škorje pomenila pošten pritisk za lanskega mladinskega državnega prvaka. Ivačič je namreč v nadaljevanju oddal le še točko proti glavnemu favoritu Žagarju in se tako neposredno uvrstil v finalno vožnjo večera. To je seveda uspelo tudi Žagarju, ki pa je kljub vsemu oddal eno točko. V rednem delu ga je namreč premagal Italijan Nicolas Vicentin, ki je startal bolje od slovenskega prvaka, ta pa ga nato na trdi progi ni uspel prehiteti.

V finalni vožnji naš serijski državni prvak ni dopustil presenečenj. Odlično je startal in suvereno zmagal. Drugo mesto si je privozil njegov klubski kolega Nick Škorja, na tretjo stopničko pa je stopil Krčan Matic Ivačič. 

Vsi rezultati

Organizatorji so bili z začetkom sezone zelo zadovoljni: »Dirka nam je dobro uspela, viden je napredek voznikov, piko na i pa so dodali tudi številni gledalci,« je povedal Gregor Žigante, predsednik AMD Krško in dodal:

Vidimo, da je prenova steze prinesla dobre rezultate, kljub temu pa moramo do naslednjih dirk, predvsem pa do dirke za svetovno prvenstvo v speedwayu za Veliko nagrado Slovenije, ki bo 1. junija 2019, postoriti še marsikaj, da bo na našem ovalu mogoče videti še več prehitevanj.

Naslednjo, drugo od treh dirk državenga prvenstva, bo 20. aprila 2019 na stadionu Ilirija v Ljubljani organiziral AMTK Ljubljana, tretja pa bo 13. julija v Petišovcih (organizator ST Lendava).

Ključne besede


Matej ŽagarAMZS športAMD KrškoNick ŠkorjaMatic Ivačičspeedwaydržavno prvenstvo v speedwayu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji