Uspešen začetek sezone v trialu

Minuli vikend je pod okriljem AMD Lukovica potekala prva dirka državnega in pokalnega prvenstva v trialu. Udeležilo se je 28 tekmovalcev in tekmovalk. V najmočnejši kategoriji je slavil Italijan Paolo Concina, naš Severin Sajevec pa se je uvrstil na drugo mesto.


Sedem različnih sekcij, ki so bile zelo tehnične, pa tudi atraktivne, je na poligon pri Avto Kveder privabilo kar nekaj gledalcev. Vozniki so imeli tokrat nekoliko težje delo, saj so morali odpeljati štiri kroge, skupaj torej kar 28 sekcij. Udeležba je bila zelo pestra, saj so se pomerili vozniki iz treh držav. Poleg slovenskih in italijanskih trialistov je bilo na dirki tudi precej dobrih voznikov iz sosednje Hrvaške, saj je dirka štela tudi za hrvaško prvenstvo.

V modri kategoriji je prvo mesto dosegel Franko Ujanić, pred Davorjem Primožičem in Franom Skolom.

Najštevilčnejša rumena kategorija je štela deset tekmovalcev. V njej je slavil Andrej Škraper, za njim pa sta se na drugo in tretje mesto uvrstila Zajc Božidar in Aleš Sinreih. 

V ženski rumeni kategoriji pa je bila edina tekmovalka Lucija Sajevec.

Manj obiskana bela kategorija, je štela le štiri člane. Gal Črnkovič je za las premagal drugouvrščenega Mateja Vrhovnika, oba pa sta imela veliko prednostjo pred tretjim Srečkom Tojnkom in četrtim Davidom Pevcom.

V ženski beli kategoriji so nastopile le tri tekmovalke: Maja Zorman je z lepimi 21 točkami naskoka slavila pred Heleno Čater ter Barbaro Dežnak, ki se je uvrstila na 3. mesto s 86 kazenskimi točkami.

V najmočnejši kategoriji je slavil Italijan Paolo Concina pred našim Severinom Sajevcem in Danielem Candussijem.

 

Vsi rezultati

AMD Lukovica bo naslednjo tekmo organiziral jeseni na Vranskem. 

 

Ključne besede


trialLucija SajevecAMD LukovicaSeverin Sajevec

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji