Peklaj, Vrh in Ivandić upajo na uvrstitev v finale

Na Portugalskem je bila ta konec tedna tretja kvalifikacijska dirka letošnjega evropskega prvenstva v jugozahodni coni v motokrosu za mlade voznike. Z licenco AMZS so nastopili Jaka Peklaj v razredu EMX85, v razredu EMX65 pa Miha Vrh in Šimun Ivandić.


Mladi rod motokrosistov – Jaka Peklaj (AMD Šentvid), Miha Vrh (ŠD MX Moto društvo Bistrc) in Šimun Ivandič (Motocross-Ski Gajser), je minuli vikend opravili še s tretjo od štirih kvalifikacijskih dirk za evropsko prvenstvo v jugozahodni coni. Na progi Fernão Joanes sta Vrh in Ivandić v razredu EMX65 zasedla 12. in 14. mesto, Peklaj, ki se je vrnil po poškodbi, pa je v razredu EMX85 dirko končal na 14. mestu.

To je bila sicer že tretja kvalifikacijska dirka letošnjega evropskega prvenstva v jugozahodni coni v motokrosu za mlade voznike. Prva preizkušnja je bila konec aprila v Italiji, na progi Gazzane di Preseglie. Vrh je na tam dosegel skupno 16. mesto, Ivandić pa 13. Peklaj je vknjižil deveto mesto.

Že naslednji vikend so imeli drugo kvalifikacijsko dirko v Franciji. Tam sta nastopila le Vrh in Ivandić, saj se je Peklaj na uvodnem treningu poškodoval in ni mogel nastopiti na dirki. Vrh je osvojil 13., Ivandić pa 17. mesto.

Četrta dirka bo na sporedu zadnji junijski konec tedna, organiziral pa jo bo AMD Šentvid pri Stični. Slovenski vozniki imajo še vse možnosti, da se uvrstijo v finale evropskega prvenstva, ki bo julija v Loketu na Češkem v sklopu dirke za svetovno prvenstvo.

V skupnem seštevku jugozahodne cone je namreč po treh dirkah v razredu EMX65 Šimun Ivandić na 16. mestu z 41 točkami, Miha Vrh je mesto za njim z 39 točkami, voznik na desetem mestu pa ima 58 točk. Enako velja za Jako Peklaja, ki je v razredu EMX85 v skupnem seštevku na 14. mestu s 34 točkami, voznik na desetem mestu pa ima 52 točk. To pomeni, da bo moral Peklaj v Šentvidu zbrati vsaj 18 točk oziroma več - odvisno, kako uspešni bodo njegovi neposredni tekmeci v boju za uvrstitev med deseterico.

Ključne besede


Jaka Peklajevropsko prvenstvoEMX85EMX65Miha VrhŠimun Ivandić

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji