Medoš in Poropat zaznamovala dirko v Krškem

Raceland v Krškem je bil prizorišče druge letošnje dirke državnega prvenstva v panogah skuter in minimoto ter rekreativnega tekmovanja v supermotu, na dirki v organizaciji AMTK Koper pa so nastopili tudi tekmovalci, ki nastopajo v prvenstvu Hrvaške za skuteriste.


Med skuteristi je letošnjo prevlado nadaljeval Nejc Kogovšek (AMD Orjaki), ki je bil tudi na tej dirki v obeh vožnjah za tekmece neulovljiv. V prvi vožnji je drugo mesto osvojil njegov klubski sotekmovalec Tomaž Ahčin, tretje pa Jernej Žajdela (AMD Domžale). V drugi vožnji se je pred oba uspel prebiti Klemen Švara (AMTK Koper), ki pa je v prvi vožnji ostal brez uvrstitve, saj je bil zaradi nedovoljene pomoči na progi diskvalificiran. Skupno drugo mesto je tako osvojil Ahčin, tretje pa Žajdela.

Poropat je obeh vožnjah izkoristil najboljši štartni položaj, vendar ga je Medoš v obeh dirkah prehitel.

Napet boj v minimoto open

V kategoriji minimoto open sta dirko zaznamovala Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing) in Jani Medoš (AMD Orjaki). V obeh vožnjah je Poropat izkoristil najboljše startno mesto ter dirko povedel, Medoš pa mu je tesno sledil. Tako v prvi kot tudi v drugi vožnji je bil odločilen trenutek ob prehitevanju Medoša, saj je Poropat v obeh primerih padel in izgubil možnosti za zmago. V prvi vožnji je sicer še uspel priti v cilj kot drugi, v drugi pa je ob padcu izgubil preveč časa, kar je izkoristil Etien Kantar Božič (GAS Vrtejba) in v cilj zapeljal kot drugi, Poropat pa kot tretji. Seštevek obeh voženj je na prvo mesto postavil Medoša, drugi je bil Poropat, tretji pa Enej Logar (AMD Domžale). V prvenstvu še vedno vodi Poropat.

Najmlajši vozniki minimota navdušili

V kategoriji minimoto otroci 1 je svoj potencial ponovno prikazal mladi Tian Krševan, saj je obakrat suvereno zmagal, v drugi vožnji kljub padcu v prvem krogu. Obakrat je bil drugi Matija Kodarin, tretji pa Tristan Rupelly (vsi nastopajo za GAS Vrtejba). Krševan je tudi vodilni v trenutnem vrstnem redu prvenstva.

Tudi v starejši kategoriji minimoto otroci 2 je zmaga odšla na Goriško, in sicer po zaslugi Taija Komela. Drugo mesto je osvojil Tadej Maver Guštin (oba GAS Vrtejba), ki se je Komelu bolj približal v drugi vožnji, tretji pa je bil Andraž Osenk Drčar (AMD Orjaki), ki je imel s svojim motociklom precej tehničnih težav in je prvo vožnjo zaključil predčasno. V skupnem seštevku vodi Komel s popolnim izkupičkom točk.

Dirko v kategoriji supermoto krojil dež

Prvo vožnjo kategorije supermoto je zaznamoval naliv, zato je bila dirka prekinjena. Vozniki so v premoru na svoje motorje namestili gume za dež, ki pa jim niso dosti pomagale, saj se je proga po nalivu zelo hitro sušila. Prva vožnja je bila tako sestavljena iz dveh delov, v obeh pa je bil najhitrejši Edy Rupelly, ki se mu je najbolj približal italijanski tekmovalec Michael Bortolotti, tretje mesto pa je, čeprav je moral dirko pričeti iz boksov, osvojil Jan Zorko. V drugi vožnji je bil prav Zorko tisti, ki je osvojil drugo mesto, Rupelly je bil nepremagljiv, Bortolotti pa je v cilj zapeljal kot tretji. Tak je bil tudi končni vrstni red seštevka obeh dirk. Po dveh dirkah je v skupnem vodstvu Rupelly.

V kategoriji skuter open je nastopil le Silvano Mladovan in obe vožnji uspešno zaključil. 

Foto: SLO mini CHD 

Ključne besede


supermotominimotoskuterraceland

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji