Obvestilo tekmovalcem o štartnih dovoljenjih

Izdaje štartnih dovoljenj izven roka določenega v pravilniku AMZS strokovna služba ne bo obravnavala.


AMZS je nacionalna panožna zveza za motošport in karting, ki tekmovalcem z licencami zagotavlja udeležbo na tekmovanjih. AMZS voznike naproša, naj se dosledno držijo vsem znanih pravil in obveznosti ter se tako izognejo zapletom pri izdaji štartnih dovoljenj. Za vse, ki želijo tekmovati in se dokazovati v različnih moto in karting disciplinah, namreč velja športni pravilnik AMZS, ki v členu 7.10.1 pravi:

Strokovni službi AMZS Šport morajo društva ali vozniki, ki se želijo prijaviti na dirko v tujini, predložiti v potrditev uradno prijavnico. Če to ni možno, morajo pisno zaprositi za izdajo štartnega dovoljenja, in sicer najkasneje 10 dni pred začetkom tekmovanja.

Ta določba torej jasno opredeljuje, do kdaj je potrebno zaprositi za štartno dovoljenje.

Ker se v zadnjih mesecih nerazumno pojavljajo zahteve za štartna dovoljenja v telefonski, pisni in digitalni obliki v zadnjem hipu tik pred dirko, AMZS sporoča, da strokovna služba AMZS Šport zahtevkov, ki ne bodo v skladu z roki, jasno definiranimi v pravilniku AMZS, ne bo obravnavala.

Ključne besede


stališče AMZSštartna dovoljenja

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji