Smola Jermana, prve točke Božiča

Na avtomotodromu Grobnik je minuli konec tedna potekala cestno-hitrostna dirka pokala Alpe Adria.


V soboto in nedeljo je bilo na dirkališču Grobnik zelo glasno in živahno. Zavzeli so ga cestno-hitrostni motociklisti, ki so se merili v okviru pokala Alpe Adria, nekatere preizkušnje pa so štele tudi za točke evropskega prvenstva.

Na avtomotodromu v zaledju Kvarnerskega zaliva sta nastopila dva Slovenca z licencama AMZS. V razredu superbike, ki je štel samo za razvrstitev pokala Alpe Adria, je v soboto Marko Jerman povsem deklasiral konkurenco.

Jerman na najvišji zmagovalni stopnički (levo Szkopek, desno Hanika)

Na stezi, ki jo sicer pozna kot lastni žep in ga je ob njej bodrilo tudi kar nekaj zvestih navijačev, je na Ducatiju prvega zasledovalca pustil za seboj skoraj trinajst sekund ter premočno zmagal. V nedeljski preizkušnji pa je imel nato obilo smole.

Jerman s številko 24

Takoj po štartu se je hitro prebil na vodilni položaj, potem pa se mu je v četrtem krogu primerila napaka, ki ga je zelo drago stala, saj je padel ter dirko nesrečno predčasno končal. K sreči jo je odnesel brez hujših poškodb z nekaj modricami in od udarca otečenim gležnjem. 

Navijači slavijo zmago Jermana na prvi dirki

V razredu superstock 1000 je slovenske barve zastopal David Božič. Dirka je štela za točke evropskega prvenstva. Posavski motociklist, sicer član AMD Kranj, se je dobro spopadel z zahtevnimi zavoji na grobniškem motodromu. V prvi dirki je osvojil šesto mesto, kar je bilo dobro izhodišče za drugo preizkušnjo.

Božič v enem od grobniških zavojev

V njej je z grobim grobniškim asfaltom in tekmeci opravil še bolje, saj se je z Yamaho skozi cilj pripeljal na četrtem mestu. Uspešna nastopa sta mu navrgla prve točke v sezoni, zbral jih je 23. V skupni razvrstitvi je dirko pred koncem evropskega prvenstva Božič na trinajstem mestu.

Ključne besede


Marko Jermancestno-hitrostni motociklizemDavid Božičsuperbike

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji