Kartisti sezono zaključili v Slovenji vasi

Kartisti so se zadnji septembrski konec tedna v Slovenji vasi pomerili na zaključni dirki letošnje sezone, ki je štela za točke državnega prvenstva Slovenije, pokalnega prvenstva in centralne evropske cone (CEZ).


V AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi pri Ptuju je 28. in 29. septembra 2019 v organizaciji AMD Ptuj potekala zadnja preizkušnja letošnje sezone v kartingu, ki je štela za točke državnega prvenstva Slovenije, pokalnega prvenstva in centralne evropske cone (CEZ). Sobotne kvalifikacije je zaznamovalo spremenljivo vreme, zato so imeli vozniki kar nekaj dodatnega dela z menjavo pnevmatik, nedelja pa je razveselila s soncem in zanimivimi vožnjami. 

V najštevilčneje zastopanem razredu Rotax Micro Max si je zmago privozil Aljaž Vidmar (AKK Sportsil), ki je bil suveren v obeh vožnjah, drugo mesto je osvojil voznik AMD Ptuj Nik Ščulac, tretje pa Nik Trobec (Joly Team). Trobcu je tretje mesto zadostovalo, da je postal tudi državni prvak svojega razreda.

V razredu Rotax Junior Max je slavil Taj Kovačič (AMD Ptuj), drugi je bil Mai Sadar (AMD Šlander), tretji pa Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina). Državni prvak je postal Taj Kovačič.

 

Naslov državne prvakinje v razredu Rotax Max senior si je z zmago na zadnji dirki privozila Katja Pivk (AMD Šlander Celje), na skupno drugo mesto se je uvrstil Matic Kolmanič (AMD Ptuj), na tretje pa Nik Štefančič (AMD Šlander Celje).

V razredu Rotax DD2 je svojo nadvlado potrdil Xen De Ruwe (AKK Sporstil), saj je slavil na vseh dirkah državnega prvenstva in suvereno osvojil naslov državnega prvaka. Drugi je bil Anže Dovjak (AMD Šlander), ki je osvojil tudi naslov državnega podprvaka, tretji na dirki in tudi skupno v državnem prvenstvu pa Primož Matelič (AMD Hajdina).

V KZ2 je suvereno slavil Vid Pšajd (AMD Hajdina), ki je v tej sezoni konkurentom prepustil le eno zmago, drugi je bil Karim Greblo (AMD Ptuj), tretji pa Andraž Stritar (AMD Moste). Enak vrstni red je tudi v skupnem seštevku državnega prvenstva.

Vsi rezultati

Ključne besede


kartingSlovenja vasAMD PtujAMZS center kartinga in motošportaCEZ

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji