Znani tudi prvaki minimota, skuterjev in supermota

Vrtojba je gostila zadnjo, peto dirko letošnjega državnega prvenstva v panogah skuter in minimoto, ter rekreativnega tekmovanja supermoto.


V lepem vremenu je na dirki nastopilo 30 tekmovalcev, poleg njih pa še 13 otok, ki so prvič sodelovali na dirki in sicer v obliki promocijskega nastopa.

V kategoriji skuter 70 je brez nastopa ostal Nejc Kogovšek (AMD Orjaki), ki je na treningu dan pred tekmovanjem padel in bil prepeljan v bolnišnico, na srečo pa nesreča ni pustila hujših posledic, a z nastopom na dirki ni bilo nič. Najbolje je to izkoristil mladi Klemen Švara (AMTK Koper) in vknjižil zmago v obeh vožnjah in se prvič v karieri povzpel na najvišjo stopničko. Drugo mesto je v obeh vožnjah osvojil Tomaž Ahčin (AMD Orjaki), tretje pa Jernej Žajdela (AMD Domžale). Naslov prvaka je,  kljub odsotnosti na zadnji dirki, osvojil Kogovšek, Ahčin je je sezono zaključil kot drugi, Švara pa na skupnem tretjem mestu.

V prvenstvu minimoto open je prvo dirko najbolje pričel Jani Medoš (AMD Orjaki), kI pa ga je v zadnjem delu dirke prehitel mladi Etien Kantar Božič (GAS Vrtejba) in tako prvič dobil vožnjo državnega prvenstva članske kategorije. V drugi vožnji Medoš tekmecem ni dopustil zmage in z zmago na dirki tudi potrdil naslov prvaka. Kantar Božič je to vožnjo, po napaki, zaradi katere je moral zapeljati skozi bokse, osvojil tretje mesto, predenj se je uvrstil Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing). Poropat je s tem osvojil naslov podprvaka, Kantar Božič pa je sezono zaključil kot tretji.

 

V mladinski kategoriji minimoto otroci 1 Tian Krševan (GAS Vrtejba) ni pustil nobenih dvomov in zmagal v obeh vožnjah. V sezoni je le v eni vožnji zmago prepustil tekmecem in tako suvereno osvojil naslov prvaka. V obeh vožnjah je bil drugi Matija Kodarin, tretji pa Tristan Rupelly (oba GAS Vrtejba). Tak je bil tudi končni vrstni red na zadnji dirki, ter tudi v državnem prvenstvu.

V starejši mladinski kategoriji otroci 2, je drugo dirko zapored dvojno zmago osvojil Tadej Maver Guštin (GAS Vrtejba), Tai Komel (GAS Vrtejba) pa je z dvema drugima mestoma osvojil naslov prvaka. Podprvak v tej kategoriji je Andraž Osenk Drčar (AMD Orjaki), ki je za točko prehitel Maver Guština v skupnem seštevku, dirko v Vrtojbi pa zaključil na tretjem mestu.

Z dvojno zmago je sezono zaključil tudi Edy Rupelly v kategoriji supermoto in si tako privozil tudi naslov skupnega zmagovalca te kategorije. Tako v sezoni kot tudi na zadnji dirki se mu je najbolj približal Italijan Michael Bortolotti, enako pa velja za tretjeuvrščenega Jana Zorka.

Rekreativno kategorijo skuter open pa je letos najbolj zaznamoval Alen Franza - zmagal je prav na vseh dirkah, na katerih je nastopil in tako zanesljivo slavil tudi skupno zmago. Drugo mesto je na zadnji dirki sezone osvojil Hrvat Marin Ian Di Leonardo, tretje pa Patrik Schiulaz. Predenj se je v skupnem seštevku sezone uvrstil še Simon Fantinič, ki pa na zadnji dirki ni sodeloval.

Naslov prvaka med društvi, kjer se upoštevajo točke najboljših voznikov društva v posamezni kategoriji državnega prvenstva, je osvojilo Avto-moto društvo Orjaki.

Po obiskovanju minimoto šol, ki jih izvajata AMD Orjaki v okolici Ljubljane in GAS Vrtejba v Vrtojbi, je 13 otrok nastopilo tudi na svojem prvem tekmovanju in sicer v okviru promocijske vožnje. To pomeni, da so postali pravi dirkači in mogoče se prav med njimi skrivajo bodoči prvaki v kateri izmed panog, ki sodelujejo v tem prvenstvu. 

Ključne besede


športsupermotominimotoskuterTekmovanjesezona

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji