Simon Marčič reli Dakar zaključil najbolje doslej

Slovenski motociklist Simon Marčič je na reliju Dakar zasedel skupno 50. mesto in 8. mesto v svojem razredu, kar je njegov najboljši nastop na eni najtežjih dirk na svetu doslej.


Po 8000 kilometrih dirkanja preko brezpotij arabskega polotoka se je v bližini Riada, glavnega mesta Savdske Arabije, končal letošnji reli Dakar. Edini slovenski tekmovalec na Dakarju Simon Marčič, ki tekmuje z licenco AMZS, je zasedel skupno 50. mesto, zaostal je 15 ur, 40 minut in 26 sekund.

Marčič je na dvotedenski dirki nase opozoril predvsem na deseti etapi, ko je bil skupno 21. in drugi v svojem razredu Originals. S svojo najboljšo uvrstitvijo na eni najtežjih vzdržljivostnih dirk na svetu, prebojem v prvo petdeseterico in skupnim 8. mestom v razredu, kjer pomoč mehanikom ni dovoljena, je bil zadovoljen:

Res sem vesel svojega tretjega dakarskega cilja in še posebno tega, da sem dokazal, da se še posebno na sipinah lahko kosam z najboljšimi. Če ne bi izgubil toliko časa ob okvari na tretji etapi, bi se lahko boril za stopničke v svojem razredu - kar je bil tudi moj cilj. A veliko sem se naučil in drugo mesto med Originalsi na najtežji etapi mi daje odlično motivacijo za naprej.

Najtežji vzdržljivostni terenski reli na svetu je med avtomobilisti po tesni borbi s Katarcem Nasserjem Al-Attiyahom in Francozom Stephanom Peterhanslom dobil španski veteran Carlos Sainz. Junak Dakarja pa je bil med motociklisti Američan Ricky Brabec.

 



Ključne besede


športrelitekmovanjerezultatiprednosti AMZS članstvapnevmatike

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji