Vse motošportne in karting dirke pod okriljem AMZS so do nadaljnjega odpovedane

Ukrepi in priporočila AMZS za preprečitev širjenja koronavirusa.


Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, spremlja situacijo, priporočila in navodila pristojnih državnih institucij v zvezi z novim koronavirusom, na podlagi trenutnih razmer pa je sprejela tudi ukrepe za preprečevanje širjenja virusa.

Glede na to, da je Svet za nacionalno varnost na seji 9. marca 2020 sprejel ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom, ki se nanašajo tudi na javne prireditve, kjer se pričakuje več kot 500 gledalcev, Odredba o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah pa je začela veljati, 10. marca 2020, AMZS v skladu s priporočili in navodili pristojnih državnih institucij z današnjim dnem in vse do preklica odpoveduje vse dirke državnega prvenstva Slovenije, pokalna in rekreativna tekmovanja v avto-moto športu, ki potekajo na ozemlju Republike Slovenije in so organizirana pod njegovim okriljem. Tekmovanja, ki potekajo v tujini, se do preklica prav tako ne bodo točkovala za državno prvenstvo, pokalno ali rekreativno tekmovanje. To velja, četudi bodo ta tekmovanja izvedena. Odpovedane dirke bodo, če bo koledar dopuščal, prestavljene na poznejše termine v letu.

AMZS bo javnost o prekinitvi preklica predvidenih dirk v koledarju AMZS in spremembah v zvezi z dirkami na mednarodni ravni, na katerih tekmujejo vozniki z licenco AMZS, obveščal na spletni strani AMZS Šport.

AMZS voznikom, ki tekmujejo z licenco AMZS, in navijačem, ki razmišljajo o udeležbi oziroma ogledu dirk v tujini, svetuje, naj se informirajo in spremljajo zdravstveno situacijo v državi, v kateri naj bi bila dirka.

Urejanje dokumentacije za voznike

Urejanje dokumentacije, povezane s sodelovanjem na avto-moto športnih prireditvah (licence, zavarovanja, štartna dovoljenja, …) v panogah pod okriljem AMZS, se do nadaljnjega ureja preko klasične in e-pošte (e-naslov: sport@amzs.si). Osebno vročanje vlog, prošenj in druge dokumentacije do preklica ne bo mogoče.

Ključne besede


zdravjeAMZS Športkoledar dirkkoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

53

Priljubljenost članka

53

Shrani

Delite s prijatelji