Pobuda AMZS glede izvajanja treningov motošportnikov ter s tem povezanega prehajanja med občinami

AMZS je na Vlado Republike Slovenije naslovil pobudo za dopolnitev odloka, ki bi dovoljeval športno-rekreativne storitve na prostem.


AMZS, nacionalna športna zveza za motošport in karting, je posredoval pobudo Vladi glede izvajanja treningov športnikov s področja motošporta in s tem povezanega prehajanja med občinami. Predlogi v pobudi bi omogočali izvajanje treningov v panogah avto-moto športa organiziranih pod okriljem AMZS, ki zajemajo motokros, speedway, karting, minimoto, skuter, supermoto, trial, cross country, cestno hitrostni motociklizem in starodobni motociklizem. Pobuda se nanaša na panoge, za katere v Sloveniji obstajajo ustrezni objekti, ki omogočajo nemoten trening ter pri treningih med sodelujočimi ne prihaja do neposrednega kontakta, ob tem pa udeleženci uporabljajo tudi opremo, ki vsaj delno preprečuje prenos okužbe – kombinezon, rokavice, čelada, čevlji/motoristični škornji. V pobudi se AMZS zavzema, da bi registriranim športnikom in tistim, ki se udeležujejo rekreativnih tekmovanj, izdala potrdilo, s katerim bi se lahko udeležili treningov v drugi občini. Predlagane lokacije za treninge za posamezne panoge v pobudi Vladi so v krajih in mestih, v katerih je že primerna infrastruktura za izvedbo tekmovanj državnega prvenstva in pokalnih tekmovanj. Ker ustreznih tekmovališč in trening poligonov ni veliko, bi se lahko tako preprečila tudi morebitna obremenitev naravnega okolja, saj je vožnja z motornimi vozili v njem po Zakonu o naravi prepovedana in je v zadnjem času v porastu.

Ključne besede


AMZSkoronaviruspobuda Vladi

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

164

Priljubljenost članka

164

Shrani

Delite s prijatelji