Sistemski ukrepi AMZS Šport

AMZS je sprejel ukrepe, ki so posledica pandemije koronavirusa in se nanašajo na tekmovalno sezono v panogah, pod okriljem AMZS. Sklepi, ki jih je na predlog strokovnega sveta za avto-moto šport sprejel Upravni odbor AMZS, so v veljavi od 25. maja 2020.


Sklepi, ki jih je sprejel Upravni odbor AMZS, se nanašajo na športne panoge in registrirane športnike AMZS. Njihov namen je na dirke, organizirane pod okriljem AMZS, nacionalne športne zveze za motošport in karting, privabiti še več tekmovalcev in hkrati zagotoviti visoko raven organizacije posameznih preizkušenj ter spoštovanje zahtevanih predpisov.

Med poudarki sklepov je, da vozniki, ki imajo licence z veljavnostjo v Sloveniji in za nastope na dirkah državnega prvenstva v tujini, če te niso sestavni del prvenstev višjega ranga (Alpe Adria, CEZ, EP, SP), ne bodo več plačevali finančnega nadomestila za pridobitev licence. Prav tako nekategorizirani vozniki in vozniki, ki bodo želeli voziti le na dirkah državnega ali pokalnega prvenstva, ne bodo potrebovali zdravniškega pregleda. To določilo pa ne velja, če je dirka državnega ali pokalnega prvenstva v tujini in je del prvenstva višjega ranga (Alpe Adria, CEZ, EP, SP). Podrobna navodila v zvezi s tem bo izdal Strokovni svet za avto-moto šport pri AMZS.

Veljavnost lanskoletnih zdravniških pregledov podaljšana do konca leta 2020

Pomembna odločitev Upravnega odbora AMZS je še, da se zaradi trenutnega neizvajanja preventivnih zdravniških pregledov veljavnost lanskoletnih zdravniških pregledov podaljša do konca leta 2020. Tekmovalcem, ki so licenco pridobili pred uveljavitvijo prejšnjega sklepa in bodo z licenco v letu 2020 tekmovali na manj kot treh tekmah državnega ali pokalnega prvenstva ter licence hkrati niso koristili za nastope v tujini, se licenco upošteva v sorazmernem deležu v letu 2021, vendar le v primeru, da ne bo možnosti, da bi tekmovalec licenco izkoristil na vseh tekmah, ki so na koledarju dirk za leto 2020 za posamezno panogo. Primer: če bo na koledarju pet dirk, tekmovalec pa bo dirkal le na dveh, ne bo upravičen do povračila sorazmernega deleža.

Letno zavarovanje lahko tekmovalci sklenejo sami, dnevno zavarovanje pa le z Avto-moto zvezo Slovenije, pri čemer so na voljo različne zavarovalne vsote, izbira pa je prepuščena posamezniku. Poleg letnega zavarovanja je na voljo tudi zavarovanje za vsako posamezno dirko. Vozniške licence, ki veljajo v tujini, potrebujejo letno zavarovanje za vsoto, ki je skladna z določili in zahtevami pristojnih mednarodnih športnih zvez.

Za pridobitev licence z veljavnostjo v tujini sprememb ni in ostaja v veljavi dosedanji postopek. Organizatorji dirk državnega in pokalnega prvenstva, ki se bodo izvedla v Republiki Sloveniji, so oproščeni plačila vpisa v koledar dirk – ta sklep velja za čas omejitvenih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Določena in znižana je tudi cena izkaznice športnega funkcionarja za leto 2020 in znaša 25 evrov, pri čemer je v ceno vključeno tudi nezgodno zavarovanje.

Ključne besede


AMZSzavarovanjetekmovanjelicencaUpravni odbor AMZSkoronavirus

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

23

Priljubljenost članka

23

Shrani

Delite s prijatelji