Uvodna dirka svetovnega prvenstva v speedwayu odpovedana

Organizatorji prve dirke za točke svetovnega prvenstva v speedwayu, ki je bila načrtovana v Cardiffu, so sporočili, da je preizkušnja odpovedana.


Svetovno prvenstvo v speedwayu, v katerem barve Slovenije z licenco AMZS zastopa tudi naš Matej Žagar, bi se moralo začeti 18. julija s prvo preizkušnjo v Cardiffu. A organizatorji dirke za Veliko nagrado Velike Britanije so se zaradi skrbi za zdravje udeležencev in gledalcev vsled pandemije koronavirusa, ki pretresa svet, odločili dirko odpovedati. Odločitev so sprejeli po temeljitem premisleku in posvetovanju z Mednarodno motociklistično zvezo (FIM), vlado Walesa, britansko speedway zvezo in upravljalci stadiona Prinicpality, kjer je bila dirka predvidena. V sporočilu za javnost so prosili za razumevanje ter zapisali, da bodo lahko vsi kupci vstopnic z njo prišli na dirko, ki bo na sporedu 17. julija prihodnje leto. To pomeni, da se bo svetovno prvenstvo v speedwayu začelo 25. julija 2020 z dirko za Veliko nagrado Švedske v Hallstaviku. Spremenjen koledar dirk za sezono 2020 lahko najdete na tej povezavi.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSFIMspeedway grand prixsvetovno prvenstvo v speedwayulicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji