V Mačkovcih tudi tuji motokrosisti

Po izjemno uspešni in odmevni prvi dirki državnega prvenstva v motokrosu v sezoni 2020 bo že ta konec tedna na sporedu druga preizkušnja. Gostili jo bodo v Mačkovcih.

Jaka Završan je suvereno dobil prvo dirko državnega prvenstva v razredu MX2.
Jaka Završan je suvereno dobil prvo dirko državnega prvenstva v razredu MX2.

V nedeljo 21. junija 2020 je na sporedu druga dirka za točke državnega prvenstva v motokrosu, na kateri bodo favoriti branili pridobljeno prednost iz Semiča, zasledovalci pa so prepričani, da so še vse karte odprte. Če se je na uvodni dirki sezone v Stranski vasi pri Semiču zbralo kar osemdeset tekmovalcev v sedmih kategorijah, jih lahko v Mačkovcih pričakujemo še več. Tako menijo tudi organizatorji dirke, ki prihajajo iz AMD Štefan Kovač. Predsednik murskosoboškega društva Tomaž Trajbarič je prepričan, da se jih bo zbralo vsaj sto, saj računajo tudi na bolj številčno udeležbo dirkačev iz Avstrije, Italije, Madžarske in Hrvaške.

»Posebej v mlajših kategorijah k nam pogosto prihajajo dirkači iz sosednjih držav. Madžari na primer so zelo močni pri juniorjih, kar bo za slovenske mlade voznike še dodatna vzpodbuda. Zato sem prepričan da bodo dirke zelo zanimive do zadnjega kroga,«

meni Trajbarič. Tudi dirka na stezi v Mačkovcih bo žal potekala brez gledalcev in jo bodo lahko v živo videli samo spremljevalci voznikov. Organizatorji so poskrbeli za nekaj tehničnih izboljšav steze, najbolj ponosni pa so na nov buldožer, ki jim bo močno olajšal pripravo proge. Ta je, po besedah Trajbariča, redno vzdrževana in dobro pripravljena, do sobote pa bo povsem nared za dirko do zadnje podrobnosti.

Denis Jakša je na prvi dirki državnega prvenstva v razredu MX2 zaostal le za Jako Završanom.

Direktor dirke bo Aleš Furh, sicer član AMD Orehova vas. Pravi, da je glede na razmere zaradi pandemije koronavirusa zelo pomembno, da se sezona v motokrosu nadaljuje z dobrimi dirkami, izpostavlja pa, da je za dirkače najbolj važno, da bodo na progi uživali in da bo organizacija preizkušnje tekla strokovno in učinkovito.

»Veselim se dirke v Mačkovcih. Videli smo, kako dober je bil odziv na uvodni dirki tako med vozniki kot med spremljevalci in mediji, zato že kar nestrpno pričakujemo novo preizkušnjo. Na tej dirki bom deloval tudi v vlogi starterja, a glede na izkušnje iz minulih let, ne pričakujem nobenih težav,«

še dodaja Furh.

Favoritom ne bo lahko

Tudi tekmovalci imajo podobne izkušnje z dirko v Prekmurju, ki je vselej na visoki ravni. Razmerja moči med motkrosisti v uvodi domače sezone še zdaleč niso povsem dorečena, čeprav so presenečenja vselej možna. Na tej dirki ne bo nastopil Tim Gajser, ki je v drugi vožnji minuli konec tedna predčasno zapustil stezo zaradi okvare pogonskega agregata. A to še ne pomeni, da se ostali dirkači zdaj ne bodo toliko trudili, ker v konkurenci ne bo aktualnega svetovnega prvaka razreda MXGP. Zagotovo bodo vsi lovili točke za državno prvenstvo ter se skušali dokazati.

Gal Hauptman bo v vlogi favorita v razredu MX 125.

Favorit v razredu MX Open za zdaj ostaja Jan Pancar, a tesno mu bo tudi to pot za vrat najbrž dihal Peter Irt. V razredu MX85 bo Jaka Peklaj ponovno skušal obvladovati tekmece podobno, kot jih je v razredu motorjev do 125 kubičnih centimetrov Gal Hauptman in v razredu MX2 Jaka Završan. Podrobnosti o preizkušnji v Mačkovcih najdete na tej povezavi.

Ključne besede


Tim GajserPeter IrtAMD Štefan KovačJan PancarJaka Peklajdržavno prvenstvo v motokrosuJaka ZavršanGal HauptmanTomaž TrajbaričAleš Furh

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

25

Priljubljenost članka

25

Shrani

Delite s prijatelji