Začenja se državno prvenstvo v kartingu

Slovenja vas pri Ptuju bo gostila uvodno dirko državnega prvenstva v kartingu, ki jo bo organiziral AMD Ptuj.


V nedeljo 28. junija 2020 bo v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi pri Ptuju znova nadvse živahno. AMD Ptuj namreč prireja prvo dirko državnega prvenstva, v kateri se bodo tekmovalci merili v šestih različnih kategorijah, in sicer Rotax Micro MAX, Rotax Mini MAX, Rotax MAX Junior, Rotax MAX Senior, Rotax DD2/Masters in KZ2/125 shifter, mladi upi pa se bodo merili v kategoriji MINI 50.

V letu 2020 so predvideni trije dirkaški konci tedna, v vsakem pa bodo imeli kartisti na voljo tri ločene dirke. Seštevek treh preizkušenj bo potem dal končnega zmagovalca dneva. Kartisti se tekmovanja veselijo, enako kot predsednik organizatorja Uroš Langerholc, AMD Ptuj, ki pa ni povsem brez skrbi:

Ne vemo še natanko, koliko dirkačev bomo imeli na dirkah. Računamo s približno 40 vozniki v šestih razredih. In ti, ki bodo prišli, bodo lahko nastopili na sodobnem in urejenem dirkališču z vso potrebno infrastrukturo.

AMZS Center kartinga in moto športa nudi tekmovalcem odlične pogoje za trening in dirke.

Langeholc je še poudaril, da jim je tudi AMZS priskočila na pomoč in prevzela del organizatorskega bremena. Krovna organizacija za karting panogo je namreč pokrila stroške reševalnega vozila. Prav tako so kartisti lahko že dobro trenirali na stezi, ki je bila praktično odprta skorajda vsak dan.

Radi imamo ta šport, ki ima pri nas na Ptuju že 60-letno tradicijo. Zato bomo s skupnimi močmi dirkačem omogočili zanimiv začetek sezone. Ta bo sicer štela le tri konce tedna, pa vendarle. Vsi se moramo sprijazniti z zdravstvenimi omejitvami,

še pravi Langerholc. Steza je dobro pripravljena in nudi obilo možnosti za dobre dirke. Zdaj bodo prišli na vrsto dirkači, da pokažejo, kako dobro so se pripravljali med čakanjem na začetek sezone.

Ključne besede


kartingSlovenja vasAMD Ptujdržavno prvenstvoAMZS center kartinga in motošportaUroš Langerholc

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji