Na Grobniku za uvod napeti boji za točke državnega prvenstva

Po dveh letih zatišja so se za točke državnega prvenstva znova udarili cestno-hitrostni motociklisti, ki so na grobniški stezi pokazali zavidljivo mero obvladovanja motorjev pri visokih hitrostih.


Čudovito vreme in idealne temperature za dirkanje so bile obliž za vse cestno hitrostne motocikliste, ki se so srčno želeli preizkusiti na stezi po ukrepih vsled pandemije koronavirusa, zaradi katere so se tekmovanja v številnih športih pošteno zamaknila.

Četrtek je bil tako po dveh letih suše znova v znamenju dirk za državno prvenstvo, organizator pa je pripravil tudi tekmovanje za amaterski pokal 2n'Race CUP 2020. Za točke državnega prvenstva so se tekmovalci udarili v treh različnih kategorijah. V kategoriji SSP 300 se je zmage suvereno veselil Gašper Hudovernik pred Gašperjem Čarmanom in Primožem Vindišarjem. V kategoriji SSP je bil najhitrejši Bor Klemenc, na zmagovalnih stopničkah pa sta mu družbo delala Žan Modic in Dejan Ločnikar. V kategoriji SBK je prvi ciljno črto prevozil Marko Bolko, daleč za njim pa sta skozi cilj pridrvela drugi Matic Berzin in tretji Nejc Dežman.

Veliko zanimanja je že v sredo pritegnila tudi dveurna vzdržljivostna dirka, ki se jo je udeležilo štirinajst ekip.

Druga dirka sezone za točke državnega prvenstva bo na sporedu 7. julija 2020 prav tako na grobniškem dirkališču. 

#NavijamoZaNase
Koledar in rezultati dirk 2020

Ključne besede


državno prvenstvocestno hitrostni motociklizemBor KlemencGašper Hudovernik2n'raceSSP 300SSPSBKMarko Bolko

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

33

Priljubljenost članka

33

Shrani

Delite s prijatelji