Uspešni nastopi Slovencev na karting dirkah v tujini

V Španiji in Italiji so se minuli konec tedna na različnih preizkušnjah v kartingu dobro odrezali trije slovenski predstavniki z licenco AMZS.


Mark Kastelic je v Španiji upravičil sloves enega najbolj nadarjenih voznikov kartinga svoje generacije. Na premierni preizkušnji s pomenljivim imenom Šampioni prihodnosti (Champions of Future) je v Zueri (dobrih 25 km severno od Zaragoze) prišel na zmagovalne stopničke v kategoriji Mini60. Zelo dobro je odpeljal že kvalifikacije, nato pa se mu polfinalna vožnja ni najbolj posrečila, saj si je privozil peti štartni položaj.

Mark Kastelic zadržuje za seboj Poljaka Macieja Gladysza.

A v finalu je mladi as, ki vozi z licenco AMZS, pošteno pritisnil na plin in osvojil tretje mesto. Pred njim sta bila samo tokrat nepremagljivi Rus Dimitrij Matveev in Kasteličev moštveni kolega Kean Nakamura-Berta. Naslednja dirka tega prvenstva je predvidena med 22. in 25. oktobrom v Portimau na samem jugu Portugalske.

Rus Matveev na prvem in naš Kastelic na tretjem mestu.

V Italiji v Lonatu v bližini Gardskega jezera sta Slovenijo z licencama AMZS na sedmem tekmovanju z imenom Trofeo d'Estate v kategoriji Mini60 zastopala Oskar Poberaj in Aleksandar Bogunović.

Oskar Poberaj je v Lonatu vozil zelo dobro. 

Poberaj je bil uspešnejši. V finalno vožnjo se je podal po šestem mestu doseženem v polfinalnih preizkušnjah, na koncu pa je skozi cilj pripeljal osmi. Bogunoviću tokrat ni šlo vse tako, kot je želel in si zamislil. V konkurenci dvaintridesetih voznikov iz enajstih različnih držav je v polfinalu osvojil 21. mesto, v finalu pa je potem ciljno črto prečkal šest mest višje in končal tekmovanje v prvi polovici udeležencev.

Poberaj je bil z osmim mestom zadovoljen.

 

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMark KasteliclicencaOskar Poberaj

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

66

Priljubljenost članka

66

Shrani

Delite s prijatelji