Marko Jerman skupno drugi na Grobniku

Slovenski cestno hitrostni motociklist se je v razredu superbike zelo dobro odrezal na dirki Alpe Adria, ki se je odvijala na grobniškem dirkališču.


Dirkališče Grobnik nad Reko je bilo od petka 4. pa do nedelje 6. septembra 2020 prizorišče druge dirke sezone Alpe Adria. Po julijskih obračunih na Pannonia Ringu na Madžarskem so se vozniki tokrat srečali na Hrvaškem. Zaradi ukrepov v zvezi s pandemijo koronavirusa je slovenske barve z licenco AMZS zastopal samo Marko Jerman, ki je tekmoval v razredu superbike. V kvalifikacijah je postavil najboljši čas, vendar se mu nato sobotna dirka ni posrečila, saj jo je končal šele na tretjem mestu. Hitrejša od njega sta bila Gerold Gesslbauer in Balint Kovacs. Jerman je za Avstrijcem zaostal sekundo in 155 tisočink. Bistveno bolje mu je uspela nato nedeljska preizkušnja, ki jo je Jerman dobil. Tokrat je Gesslbauerja za seboj pustil za 399 tisočink sekunde in si skupno privozil drugo mesto na tokratni preizkušnji.

Prihodnja dirka Alpe Adria za cestno hitrostne motocikliste, ki bo tudi zadnja v sezoni v tem tekmovanju, je predvidena od 18. do 20. septembra na dirkališču Adria v Italiji.

Ključne besede


AMZSMarko Jermancestno-hitrostni motociklizemAlpe AdrialicencaAlpe Adria Motorcycle Union

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji