Žagar v Gorzow na popravni izpit

V petek in soboto, 11. in 12. septembra 2020, bosta novi dve dirki svetovnega prvenstva v speedwayu.


Karavana najboljših speedway voznikov sveta bo imela konec tedna na sporedu novi dve preizkušnji za točke svetovnega prvenstva. Gostil jih bo poljski Gorzow, kjer bo z licenco AMZS slovenske barve zastopal Matej Žagar. Serijski slovenski državni prvak s prvima dvema dirkama sezone, ki sta bili na sporedu konec avgusta v Vroclavu, zagotovo ni zadovoljen. Na prvi je zasedel 9. mesto in se mu je preboj v polfinale izmuznil le za las, na drugi pa je bil 13., kar zanesljivo ni potešilo njegovega speedwayjskega apetita. Bistveno bolje mu gre v poljskem prvenstvu, v katerem zelo dobro vozi in nabira točke za Lublin ter z njim zaseda četrto mesto na prvenstveni razpredelnici. 

Na stadionu Edward Jancarz bo Žagar zagotovo skušal popraviti vtis med svetovno speedway elito po prvih dveh preizkušnjah ter se želel prebiti med najboljšo osmerico, ki se bo nato v dveh polfinalnih vožnjah potegovala za čim boljša mesta oziroma preboj na zmagovalni oder. Po dveh dirkah ima slovenski šampion skupno 12 točk, kar ga v točkovanju za naslov svetovnega prvaka uvršča na 12. mesto. V vodstvu je sicer Poljak Maciej Janowski, ki je v uvodu v sezono svetovnega prvenstva pokazala največ, za njim pa sta na mestih dve in tri Rus Artem Laguta in Britanec Tai Woffinden. V letu 2020 je na sporedu skupaj samo osem dirk svetovnega prvenstva, ki se bodo zvrstile do 3. oktobra, ko bomo v Torunu dobili novega svetovnega prvaka v speedwayu.

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSspeedwayspeedway grand prixlicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji