Odločitve o državnih prvakih v kartingu bodo padle v Slovenji vasi

V nedeljo 13. septembra 2020 bo v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi na sporedu zadnja dirka sezone za točke državnega prvenstva.


Dirkališče v Slovenji vasi pri Ptuju bo v nedeljo gostilo tretjo sezone v kartingu, ki bo štela za točke državnega prvenstva, organizacija pa je v rokah prizadevnih članov AMD Ptuj. Vozniki so se na tem prizorišču že merili konec junija, ko je bila prva dirka sezone, tokrat pa bo bistveno bolj odločilna, saj bo zadnja in bomo po njej dobili nove državne prvake. Ker v vsakem dirkaškem koncu tedna kartisti odpeljejo po tri dirke in se vsaka vožnja seveda točkuje posebej, je v vseh šestih kategorijah še vse povsem odprto. Začetek prve dirke bo sicer v nedeljo ob 9. uri. Kar nekaj voznikov je na dosedanjih preizkušnjah uspelo zmagati na vseh dirkah, a to še ni zagotovilo, da bodo lahko na koncu tudi dvignili zmagovalni pokal.

Nič še ni odločeno

Ena teh, ki se jim je posrečilo suvereno obvladovati konkurenco, je Katja Pivk, ki letos nastopa v razredu Rotax Senior Max. Ob letošnjih šestih zmagah ima 30 točk prednosti pred Maticem Kolmaničem, a ker je v dirkaškem koncu tedna na voljo za zmagovalca skupaj največ 75 točk (zmagovalec posamezne vožnje dobi 25 točk), se tudi voznica iz Žirov ne zanaša le na dosedanjo odlično formo.

Letošnja sezona nam bo verjetno vsem ostala v spominu zaradi razmer, v katerih smo dirkali. Letos sem zaradi financ vozila le državno prvenstvo, kaj več si žal nismo mogli privoščiti. A vsem zmagam navkljub, se tudi na ta konec tedna pripravljam z vso resnostjo. Konkurence nikoli ne smeš podcenjevati, čeprav mi je resnično žal da v naši kategoriji letos vozi tako malo voznikov. Borim se za peti naslov državne prvakinje in v novo zmago bom vložila vse kar premorem, ker si resnično želim osvojiti kristalno čelado,

je povedala Pivkova. Na sodobni stezi v Slovenji vasi, ki meri v dolžino dober kilometer, se bodo pomerili tudi v drugih kategorijah. V DD2 je letos premočan Belgijec Xen De Ruwe, ki ima pred zasledovalci 44 točk prednosti, z dokaj udobnim naskokom pred tekmeci pa bo šel na zadnjo dirko tudi trenutno vodeči v razredu Rotax Micro Max Nik Ščulac, ki ima lepih 30 točk prednosti pred prvim zasledovalcem.

Xen De Ruwe ima pred tekmeci zajetno prednost.

Veliko bolj na tesno pa bo šlo v ostalih treh kategorijah. V razredu Mini Max Nik Trobec vodi samo s šestimi točkami prednosti pred Aljažem Vidmarjem, torej lahko pričakujemo ogorčen bolj za končno zmago. Enako velja v kategoriji Max Junior, kjer bo prednost devetih točk skušal obraniti trenutno vodeči Mai Sadar. V razredu KZ2 je z enako prednostjo pred zadnjo dirko optimističen Jan Skledar, vendar za vrat mu diha Vid Pšajd, ki je bil na prejšnji dirki na Vranskem najhitrejši v vseh treh vožnjah.

Nik Trobec (št. 108) je vodilni v razredu Mini Max.

Ta konec tedna bomo dobili torej nove prvake ali prvakinje, a ravno za Katjo Pivk prihodnost ni povsem jasna.

Pravijo, da je vsega lepega enkrat konec. Konec moje kariere je bil že nekajkrat zelo blizu, a smo dirkanje z vsemi mojimi podporniki in predvsem s celo družino le uspeli nekako nadaljevati. Obeti za naslednje leto pa žal niso najbolj rožnati, zato si še bolj želim letos osvojiti naslov prvakinje. S tem bi se na najlepši možni način zahvalila vsem, ki so mi kadarkoli pomagali, me bodrili in mi stali ob strani. Morda se srečamo naslednje leto, če pa ne, pa naj bo zadnja letošnja dirka lepo slovo in želja na ponovno snidenje,

nam je še zaupala Katja, ki se preizkušnje v Slovenji vasi sicer zelo veseli.

Katja Pivk se spogleduje s koncem kariere.

Ključne besede


kartingKatja PivkAMD PtujAMZS Center kartinga in moto športadržavno prvenstvo v kartingu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji