Znani državni prvaki v kartingu 2020

AMZS Center kartinga in moto športa v Slovenji vasi je gostil zadnjo dirko sezone državnega prvenstva v kartingu.


Slovenski vozniki kartinga so  včeraj na domačih dirkališčih potegnili črto pod sezono. V AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi je AMD Ptuj organiziral tretjo in hkrati zadnjo dirko sezone za točke državnega prvenstva. Tekmovanje je imelo tudi mednarodni pridih, saj so se ga poleg slovenskih udeležili še vozniki iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Madžarske, Srbije in Črne gore - skupaj kar 91 dirkačev, kar je največ letos.

Kartisti v domačem državnem prvenstvu so moči tudi tokrat merili v treh ločenih dirkah. Znova so bili med najhitrejšimi tisti, ki so krojili vrh že na prejšnjih dveh preizkušnjah.

 

V razredu Rotax DD2 je na primer v vseh treh vožnjah premočno zmagal Xen De Ruwe, enako je to uspelo tudi Katji Pivk v razredu Rotax Max Senior. Tako je še petič v karieri postala državna prvakinja, s čimer si je prislužila tudi kristalno čelado, kar je bil njen letošnji cilj.

Zelo sem vesela. Uspelo mi je, kar sem si želela celo dirkaško kariero. V soboto smo imeli nekaj težav z motorjem, a smo to uspešno odpravili, tako da sem uživala v ostri konkurenci, saj nas je bilo na stezi veliko in sem se morala za dober rezultat pošteno potruditi. Nikoli ne smeš nikogar podcenjevati in to je eden od receptov za uspeh. Drugi pa je, da v dirkah uživamo,

je dogajanje na dirki in v letošnji sezoni opisala Katja Pivk. S tem je voznica iz Žirov kronala ves svoj trud in tudi prizadevanja celotne družine ter podpornikov v minulih letih, zato bi bilo škoda, če bi zaradi finančnih razlogov morala prenehati z dirkanjem.

Skoraj si ne znam predstavljati življenja brez dirk in kartinga, saj sem od svojega petega leta del tega dogajanja. Če ne bom uspela nadaljevati s kariero, bom z veseljem pomagala komu drugemu v tem športu, če bom le zmogla,

je še dodala Katja. 

 

V razredu Rotax Mini Max je bil premočan Nik Trobec s prav tako tremi zmagami, enako se je lahko po koncu dneva v razredu Rotax Max Junior pohvalil še Dimitrij Mlakar, ki je povedal:

Dirka ni bila preveč naporna, a celotno državno prvenstvo letos ni bilo lahko. Prav nasprotno, imel sem tudi nekaj smole, zato je naslov prvaka odtehtal vse. In to mi seveda pomeni veliko, čez dve leti lahko že osvojim kristalno čelado. Zame sezone sicer še ni povsem konec, čaka me še dirka v Italiji in tam pričakujem dober rezultat. V prihodnje pa bi se seveda rad še pomeril s tekmeci v tujini, vsi pa se zavedamo, da se priprave na to začenjajo že zdaj.

V razredu Rotax Micro Max je bil najhitrejši Nik Ščulac, ki pa je v eni vožnji zaostal za Davidom Plankom. 

V razredu KZ2 je slavil Jan Skledar. 

#rezultati
Vrstni red tretje dirke DP v kartingu

Karting ima v Sloveniji svetlo prihodnost

S tem sklepnim dejanjem so torej znani državni prvaki v letošnji malce drugačni oziroma z epidemijo novega koronavirusa zaznamovani, a zato nič manj zanimivi sezoni.

#rezultati
Skupni vrstni red državnega prvenstva v kartingu - neuradni rezultati

Dirkači in organizatorji so se temu prilagodili ter uspeli izpeljati državno prvenstvo, kar je pohvalil tudi predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik: 

Čestitam letošnjim državnim prvakom v kartingu, njihovim klubom in ekipam! Vsekakor gre pohvala vsem voznikom in organizatorjem dirk, da so kljub zdravstveni situaciji uspešno izpeljali sezono. Izjemno sem vesel, da je zanimanje za karting v Sloveniji vse večje in da so naši kartisti letos že zabeležili kar nekaj odmevnih dosežkov tudi na mednarodnih tekmovanjih. Prepričan sem, da nas s tako nadobudnim podmladkom tudi v tej panogi čaka zelo svetla prihodnost.

Z zadnjo dirko je bil zelo zadovoljen tudi član žirije tekmovanja in predsednik AMD Ptuj Uroš Langerholc: 

Zelo smo zadovoljni, lepo vreme in ogromno dirkačev je naredilo dan tako rekoč popoln. Sicer vidimo veliko možnosti za še boljše dirke in organizacijo. Moramo se zavedati, da to ni poceni šport in da vsi v to veliko vlagamo. 

Langerholc je še izpostavil, da četudi je domača sezona v kartingu za letos končana, v društvu ne bodo mirovali, temveč si bodo prizadevali, da bi na kartodromu v Slovenji vasi organizirali še kakšno dirko v kateri od motošportnih panog, saj je objekt odličen in ne sme ostati neizkoriščen.

Zaključek sezone v AMZS Idealni liniji

Ključne besede


AMZSAnton BreznikkartingKatja Pivkpredsednik AMZSdržavno prvenstvoAMZS Center kartinga in moto športaDimitrij MlakarUroš LangerholcNik Ščulacdržavno prvenstvo v kartinguXen de RuweNik Trobec

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

24

Priljubljenost članka

24

Shrani

Delite s prijatelji