V Pragi Žagar na 14. mestu

Po peti dirki svetovnega prvenstva v speedwayu slovenski voznik Matej Žagar nima razlogov za zadovoljstvo.


Svetovno prvenstvo v speedwayu poteka po zelo zgoščenem in napornem urniku. Po dveh dirkah v Vroclavu in Gorzowu se je karavana voznikov, ki se potegujejo za točke v boju za naslov svetovnega prvaka, ustavila v Pragi. Na predzadnji postaji oziroma prizorišču dirk svetovnega prvenstva v sezoni je Slovenijo na stadionu Marketa z licenco AMZS zastopal Matej Žagar.

Slovenski šampion se je prvič na stezo podal v drugi vožnji. Z belo čelado na glavi in s štartnega mesta C se je v prvi zavoj pognal zelo agresivno, a je iz njega prišel šele na četrtem mestu. Nato mu je uspelo pridobiti eno pozicijo in se je skozi cilj pripeljal na tretjem mestu. Žagar je bil drugič na štartni rampi v šesti vožnji. Tokrat se je v boj za čimboljše mesto podal s skrajno zunanjega štartnega položaja D. Vnovič je začel odločno, vendar so vsi trije tekmeci že v prvi zavoj prišli predenj in čeprav se jim je skušal približati, mu to ni uspelo in je ciljno črto prečkal četrti.

Motor znova ni deloval po Žagarjevih željah

Tretji nastop večera je Žagarja čakal v deveti vožnji. Tokrat je imel na glavi rdečo čelado in se je boj podal s povsem notranjega štartnega položaja. V prvi ovinek je pripeljal na drugem mestu in ga nato do ni več izpustil iz rok. S tremi točkami iz treh voženj je ohranil nekaj upanja, da bi se mu vendarle posrečil preboj v polfinale. V šestnajsti vožnji se je v boj za čimboljšo uvrstitev podal z modro čelado na glavi. B štartna pozicija mu ni prinesla veselja, saj motor očitno tudi tokrat ni bil takšen, da bi mu dopuščal boj za najvišja mesta. Vožnje sploh ni dokončal in in jasno je bilo, da se med osmerico ne more več prebiti. Zadnjič na progi stadiona Marketa se je Žagar pojavil v devetnajsti vožnji. Drugič v petkovem večeru je imel na glavi rumeno čelado, s štartne pozicije D pa se je v prvi ovinek pognal spet zelo odločno, vendar je vnovič iz njega prišel četrti. Do cilja je pridobil eno mesto, skupno pa je tekmovanje na dirki v Pragi končal na 14. mestu, kar mu je prineslo 3 točke v skupnem seštevku za naslov svetovnega prvaka. Zmage se je sicer razveselil Poljak Bartosz Zmarzlik. Aktualni branilec naslova svetovnega prvaka je tako prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo. Drugi se je v cilj pripeljal Britanec Tai Woffinden, tretje mesto na zmagovalnih stopničkah pa je pripadlo Slovaku Martinu Vaculiku.

Šesta dirka svetovnega prvenstva bo na sporedu 19. septembra 2020, vnovič na stadionu Marketa v Pragi.

REZULTATI

Končni vrstni red dirke: 1. Bartosz Zmarzlik (Pol) 20, 2. Tai Woffinden (VB) 18, 3. Martin Vaculik (Svk) 16, ... 14. Matej Žagar (Slo) 3 točke, ...

Skupno (5/8): 1. Bartosz Zmarzlik (Pol) 79, 2. Fredrik Lindgren (Šve) 78, 3. Tai Woffinden (VB) 71, ... 11. Matej Žagar (Slo) 30 točk, ...

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSspeedwayspeedway grand prixlicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji