Jan Poropat in Tian Krševan tik pod zmagovalnim odrom

Peterica slovenskih voznikov se je dobro odrezala na evropskem prvenstvu v mini cestno hitrostnem motociklizmu, ki ga je konec tedna gostila italijanska Adria.

Tian Krševan je ostal tik pod zmagovalnimi stopničkami. (Foto/Darko Lah)
Tian Krševan je ostal tik pod zmagovalnimi stopničkami. (Foto/Darko Lah)

Od petka 18. do nedelje 20. septembra 2020 je bilo dirkališče Adria International prizorišče ostrih bojev za evropske naslove v mini cestno hitrostnem dirkanju. V posameznih kategorijah se je z licenco AMZS za čim boljša mesta borilo pet slovenskih tekmovalcev. 

 

V kategoriji OPEN50 sta vozila Jan Poropat in Etien Kantar Božič. Uspešnejši je bil Poropat, sicer že evropski prvak iz leta 2017, ki je z dvema četrtima mestoma na dveh dirkah tudi v skupnem seštevku pristal na četrti poziciji tik pod odrom za zmagovalce. Kantar Božič je na prvi dirki zasedel sedmo, na drugi pa šesto mesto, skupno pa je v ostri konkurenci tekmovanje končal šesti.

Etien Kantar Božič je zasedel skupno šesto mesto v kategoriji OPEN50.

V razredu ohvale 160 je Slovenijo zastopal Filip Lah, ki je predvsem nabiral izkušnje v neizprosni mednarodni konkurenci. Prvo dirko je ciljno črto prečkal dvanajsti, enako kot tudi v drugi vožnji, prav tako pa je dvanajsto mesto zasedel tudi v skupni razvrstitvi.

Filip Lah je tokrat nabiral dragocene izkušnje. (Foto/Darko Lah)

Enej Krševan je imel v kategoriji ohvale 190 s petim časom kvalifikacij lepo izhodišče, a se mu prva dirka ni posrečila, saj je po napaki v cilj pripeljal šele deveti. V drugo je tudi malce jezen vozil bistveno bolje, saj je zasedel peto mesto, v skupnem seštevku pa je pristal na sedmem mestu.

Enejev mlajši brat Tian Krševan je tekmoval v razredu ohvale 110. V kvalifikacijah je prvi štartni položaj zgrešil le za 24 stotink sekunde in je postavil tretji čas. Na prvi dirki je takoj prevzel vodstvo in vodil vse do polovice dirke, potem pa ob prehitevanju počasnejšega voznika za en krog napravil manjšo napako, kar sta izkoristila dva najbližja zasledovalca in ga prehitela. V cilj prve vožnje je pripeljal na tretjem mestu. V drugi vožnji je slabše štartal, a se s četrtega mesta vseskozi boril za drugo mesto. Na koncu je za tretjim zaostal samo 24 tisočink sekunde in zasedel četrto mesto, kar je pomenilo, da je tudi v skupnem seštevku prvenstvo končal na četrtem mestu.

Ključne besede


AMZSohvaleevropsko prvenstvoJan PoropatEnej KrševanTian KrševanEtien Kantar BožičlicencaFilip Lah

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

48

Priljubljenost članka

48

Shrani

Delite s prijatelji