Botrstvo v športu - razpis za mlade športnike

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Fundacija za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij objavljajo javni razpis za dodelitev finančne podpore (štipendije) za športnike iz socialno šibkih okolij za leto 2021.


Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez prek Fundacije za mlade športnike iz socialno ogroženih okolij in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje s programom Botrstvo v Sloveniji sta se odločila združiti moči na področju pomoči mladim nadarjenim športnikom in začela projekt Botrstvo v športu. Namen projekta je zagotavljanje pomoči mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij, ki so stari od 14 do 23 let, pri razvoju in uresničevanju športnih potencialov. Glavni cilj projekta Botrstvo v športu je postati stabilen dodaten steber pomoči nadarjenim mladim športnikom, ki jim stalno ali občasno zmanjka sredstev za njihovo športno udejstvovanje.

AMZS, nacionalna panožna zveza za motošport in karting, poziva športnike, ki ustrezajo merilom, da se prijavijo na javni razpis za dodelitev finančne podpore za športnike iz socialno šibkih okolij. Skladno s Pravilnikom o izvajanju Botrstva v športu se na razpis lahko prijavijo kandidati stari med 14 in 23 let. Skupni obseg razpisanih sredstev tega razpisa je 60.000 EUR. Vse podrobnosti v zvezi z razpisom ter obrazec za prijavo najdete na tej povezavi.

Rok za prijavo na razpis projekta Botrstvo v športu je 21. december 2020. Vsa morebitna dodatna vprašanja v zvezi z razpisom lahko pošljete na email naslov sport@boter.si.

Ključne besede


AMZSOlimpijski komite SlovenijeZveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-PoljeFundacija za mlade športnike

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji