Za konec sezone Bogunović na zmagovalnih stopničkah

V italijanski Adrii se je končalo prvenstvo WSK Open Cup. Na zadnji preizkušnji se je zelo dobro odrezal Aleksandar Bogunović.


Slovenski karting vozniki so potegnili črto za leto 2020 tudi v mednarodni konkurenci. Dirkališče Adria International Raceway je bilo prizorišče zadnjih preizkušenj, na katerih so Slovenijo z licencami AMZS v razredu mini zastopali Aleksandar Bogunović, Mark Kastelic, Nik Ščulac, Oskar Poberaj in Matic Preša. Zelo zgoščen spored (8 preliminacijskih dirk, 2 predfinalni in 2 finalni) je od voznikov od ponedeljka 23. novembra pa do nedelje 29. novembra terjal vrhunsko pripravljenost in osredotočenost na dirkanje. Najbolje od treh slovenskih predstavnikov na stezi, ki se nahaja v bližini Jadranskega morja in je približno dobro uro vožnje južno od Padove, se je odrezal Aleksandar Bogunović. Celoten program dirk je kazal konstantne in zelo dobre vožnje, na koncu pa je v finalu osvojil odlično tretje mesto, kar mu je prineslo pozicijo na najnižji zmagovalni stopnički, s čimer je pokazal, da je v letošnjem letu lepo napredoval.

Aleksandar Bogunović (desno v zelenem kombinezonu) se je veselil tretjega mesta.

Med tistimi, ki so jih mnogi pričakovali v boju za najvišja mesta, je bil tudi Mark Kastelic, a na koncu je pristal na 8. mestu. Tretji slovenski predstavnik Nik Ščulac finalne dirke ni začel in je žal ostal brez uvrstitve, Poberaj in Preša pa se nista prebila do finala.  V skupnem seštevku točkovanja prvenstva je Bogunović pristal na 6. mestu, Kastelic na 9., Ščulcu pa je pripadlo 23. mesto med 61 vozniki, ki so se v letu 2020 v tem tekmovanju potegovali za čimboljše uvrstitve.

Bogunović je v letu 2020 lepo napredoval in je sezono sklenil z zelo dobrimi vožnjami na dirkališču Adria International Raceway.

 

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMark KasteliclicencaNik ŠčulacWSK Open Cup

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

55

Priljubljenost članka

55

Shrani

Delite s prijatelji